Прочитај ми чланак

И ПОРЕД ЗАБРАНЕ: СНС злоупотребљава епидемију у предизборне сврхе (ФОТО)

0

Иако су са највишег државног врха стигли апели да се прекину све предизборне активности и да се сви усмере на борбу против епидемије коронавируса, владајућа партија прва није послушала савете свога лидера Александра Вучића, већ је организовано у страначкој униформи отпочела кампању помоћи најстаријим грађанима.

“Функционери и активисти наших општинских одбора и данас су помагали старијим суграђанима и онима којима је потребна помоћ у достави намирница и лекова”, наводи се на званичном сајту Српске напредне странке Београд.

Foto: facebook SNS Beograd

Овакав поступак долази након молбе председника државе Александра Вучића и бројних других званичника да се у време епидемије занемаре страначки интереси и да се сви заједнички посвете борби против коронавируса.

Председник Србије Александар Вучић поручио је да се у наредном периоду неће бавити политиком. Такође, изнео је став да нико не сме да злоупотребљава епидемију у политичке, а нарочито не у партијске сврхе. Управо је то данас учинила његова, Српска напредна странка.

Foto: facebook SNS Beograd

“Пустите политику, нека се они баве сами са собом, нека говоре шта хоће. Само немој да се мешају у коронавирус и питање опстанка државе и нације”, одговорио је први човек државе упитан да прокоментарише изјаве појединаца из опозиције о ширењу заразе у Србији.

На друштвеним мрежама појавио се и видео снимак на којем се виде активисти СНС како долазе на врата грађана и доносе им намирнице.

Foto: facebook SNS Beograd

Подсетимо, у Србији је регистровано укупно 57 случајева заражених коронавирусом, пошто је Министарство здравља вечерас у 18 часова потврдило још два нова случаја заразе.

До 18 часова у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 316 особа.