Прочитај ми чланак

И окупатор и власт знају да ће народ изаћи на улице ако Вучић призна „Косово“

0

Кандидоваћу се за председника Србије!

Српско уједињење: Због чега се у тзв. прозападним медијима уз Ваше име, презиме и титулу, често провлачи дефиниција “вођа српских антивакцинаша“?

Др Јована Стојковић: Кованица „антивакцинаш“ осмишљена је да би се дискредитовали оштећени и забринути родитељи и деца, али и стручњаци који доводе у питање актуелну политику присилне вакцинације, без ичије одговорности за последице. Још од 1986. године, када је САД ослободио произвођаче вакцина било какве одговорности за евентуалне последице, отпочело се са некритичним убацивањем све већег броја вакцина у распореде вакцинације и коришћењем проблематичних помоћних састојака и технологија производње, чије су последице првнествено биле видљиве на америчкој деци и становништву, којима је до сада исплаћено 4 милијарде долара отштете. Зато прозападни медији, а заправо билтени фармацеутских команија који неретко у својим „бордовима“ имају људе из индустрије, посежу за медијском сатанизацијом сваког ко им се „меша“ у сигуран посао обавезне вакцинације, која по члану 32 Закона о заштити становништва од заразних болести, не може да се одбије. За медије у Србији ја сам главна мета, јер сам као лекар била на челу родитељских удружења која се баве борбом за слободу избора и доступност свих релеватних информација о вакцинама, које нам држава не да, јер је документација о одобрењу вакцина, према Закону о лековима-службена тајна. У ситуацији где је национални институт за производњу вакцина претворен у пуког достављача страних вакцина, као грађанин и мајка, у потпуности сам на страни родитеља и великог дела јавности који се противи овом тоталитарном закону, који крши Устав Србије, али и међународне конвенције о људским правима.

Српско уједињење: Да ли је исправна дефиниција у тим медијима да Ви одвраћате родитеље од вакцинације њихове дјеце, те да то, наводно, може имати погубне последице по здравље малишана?

Др Јована Стојковић: Информација је лажна и злонамерна и због тога водим десетак спорова са медијима који су је објавили. Ја се борим за измену актуелног закона и политике вакцинације , која треба да буде транспарентнија и одговорнија, ако хоћемо да заштитимо здравље деце, али и свих грађана који постепено потпадају под удар овог закона. Не постоји моја изјава у којој сам икада давала савете у вези вакцинације, ни јавно, ни тајно. Мој грађански и политички активизам је ван радног места и времена и нема везе са мојом професијом. Несхватљиво је да разне активисткиње, културне раднице, водитељке и певачице могу да учествују у кампањама вакцинације, а мени се оспорава право на мишљење о тој теми.

Српско уједињење: Да ли ће покрет Живим за Србију учестовати на предстојећим државним изборима на прољеће наредне године?

Др Јована Стојковић: Ми се надамо да ћемо успети да испунимо све услове за излазак на изборе, првенствено мислим на прикупљање потписа. Иако је у Србији месецима питање „бојкотовати или не бити“, става смо да се не сме пропустити прилика за улазак у институције и покушај да се нешто промени изнутра. Пре формалног формирања покрета, неколико година смо као удружење грађана, а затим иницијатива, покушали да на све легалне начине приморамо власт да уважи наше захтеве. Дописивања са институцијама, Уставним судом, предавање петиције Народној скупштини, нису дали резултата. Организовали смо и одржали неколико већих протеста у Београду, бунећи се против издаје Косова и Метохије, НАТО пакта, наметања геј идеологије, присилне вакцинације, и били игнорисани од стране свих медија и институција. Ако узмемо у обзир брзину којом наша власт извршава налоге окупатора и доноси законе који задиру у сваки аспект суверенитета земље, не можемо се играти увређене младе, као што то ради једина опозиција коју признају и власт и странци. Национална опозиција је намерно, у садејству горе поменутих, маргинализована и забрањен нам је сваки приступ медијима. Ипак, ми се не предајемо. У политику се улази да би се освојила власт и ми ћемо на томе радити и излазити на изборе.

Српско уједињење: Недавно сте критиковали крштење транссексуалца у храму Христовог васкрсења у Подгорици. Да ли сте због тога имали непријатности од стране званичне Цркве и да ли сматрате да је митрополит Амфилохије Радовић тим чином погазио каноне?

Др Јована Стојковић: Изнела сам своје мишљење и коментарисала двосмислено саопштење Митрополије. Као лекару психијатру, јасна ми је разлика између хермафродита, о чему се изјашњавао Патријарх Павле и транссексуалца, а још увек не знамо да ли је то јасно и онима које су ово контроверзно крштење обавили, или су и они били обманути. Нисам имала никакве непријатности, а не могу да коментаришем да ли су овиме погажени канони, јер нисам ни компетентна, ни позвана на то.

Српско уједињење: Имате ли намјеру да се на наредним изборима кандидујете за предсједника Србије?

Др Јована Стојковић: Намеру имам, још да послужи добро здравље и срећа јуначка.

Српско уједињење: Велики проблем Србије јесте одлазак младих људи. Како их задржати у Отаџбини?

Др Јована Стојковић: Иако је економски део овог проблема важан, он није једини. Оваквом политиком пузења пред колонијалним газдом, обезбедићемо младима сигурну будућност мотача каблова. ИТ сектор који је у Србији развијен, млади, паметни људи који зарађују и троше велики новац у својој земљи, сада су на удару „генијалних“ идеја за већим опорезивањем њихових зарада. Уместо да се одузима нелегално стечена имовина тајкунима и лоповима, власт се обрушује на поштено зарађен новац и на тај начин тера и ове перспективне људе из земље. Стање у здравству је жалосно и то не може да поправи повишица од неколико хиљада динара, када истовремено расту трошкови живота. Са друге стране, систематски се убија свака нада и национално достојанство, што је још опасније. То се тенденциозно ради преко водећих медија, а заправо агената запада, који српски народ представљају примитивним, лењим, геноцидним, мање вредним. Да би се остало у Србији, она мора да се воли као мајка. То је разлог због којег је и моја породица, и поред бројних могућности, јер ми је и супруг лекар, одлучила да остане и да се бори.

Српско уједињење: Имате ли рецепт за решење косовско—метохијског проблема?

Др Јована Стојковић: Не постоји „рецепт“ за Косово и Метохију, не постоји ништа што је кратко, тренутно у вези Косова и Метохије. Не може се очас „решити“ питање народног завета, архетипа, душе. Не разумем одакле долази нарцисоидност и мегаломанија садашње власти која би да реши „вековно питање“. Да ли од уцена, да ли од обећања, не знам, али знам да народ не дели ову патологију. Наше је само да стојимо у истини и не пристајемо. Резолуција УН 1244, Устав Републике Србије, говоре нам да смо у праву. То што је неко тренутно јачи, не значи да не треба бранити достојанство и интегритет, па, томе, побогу и служи држава! Стрпљен-спашен, мудар као змија, а безазлен као голуб, то је наш пут у одбрани наше Свете земље, а окретање геополитичких прилика у нашу корист је неминовност.

Српско уједињење: Шта предузети ако режим у Београду призна независност лажне државе Косово?

Др Јована Стојковић: Тада народ мора изаћи на улице. Колико год се чинио апатичан, незинтересован, уморан, Србин ће тада устати, и то зна и окупатор и власт. Етнопсихологија нам говори да је потребно да стигнемо до дна, да би као народ васкрсли. Пристанак на чупање срца Србије је то дно, легализована Жута кућа.

Српско уједињење: На чему треба да се темељи популациона политика Србије?

Др Јована Стојковић: Популациона политика мора почивати на неговању традиционалнх вредности и враћању родитељима права која им по свим небеским и земаљским законима припадају. Уназад неколико година, догодило се невероватно развлашћивање родитеља, почев од закона по коме се не питају о вакцинацији своје деце, завршно са најавама за обавезан вртић од 3. године, увођење „сексуалног васпитања“ у те исте вртиће и школе и Закон о правима детета, који ће омогућити држави да васпитава и лечи децу мимо воље родитеља, а у складу са агендама за које лобирају налогодавци ових закона. Ми смо држава у којој се закони доносе у „консултацији“са Америчком привредном комором и Наледом, а не народом! Центри за социјални рад и министарства сарађују са приватним страним агенцијама за усвајање деце, док се у Србији дневно троје деце одузме од родитеља! Закон о финансирању породица са децом условљава новчану помоћ деци вакцинацијом. Ви не можете да добијете помоћ за једно дете, уколико вам сва остала деца нису вакцинисана, то је лудило, које што пре треба бити укинуто, као и напред побројано. Млади људи не желе да рађају дете које ће припадати држави и због којег ће га држава стално уцењивати.

Српско уједињење: Да ли се покрет Живим за Србију залаже за улазак у Европску унију?

Др Јована Стојковић: Пут у Европску унију путујемо већ двадесет година. Последице су и голим оком видљиве. Урушена економија, уништена војска, распродаја земље, разорена породица, разјурена омладина, срозан морал, убијена љубав, вера и нада. Сулудо је одрицати се националних интереса зарад уласка у било коју међународну организацију. Срби коначно треба да прихвате свој идентитет, без потребе за надидентитетима југословенства, а сада европејства, јер још једну заблуду, бојим се, нећемо преживети.