Прочитај ми чланак

И МАКЕДОНЦИ БРАНЕ СПЦ: Верници у Куманову поручују „Мило Павелићу, готов си!“

0

Захтевамо да усташки режим одмах ослободи политичке представнике нашег народа и нашу утамничену браћу Андрију, Милана и Милуна и престане са репресијом над нашим народом и верницима и црквом, поручују из Куманова.

„Окупили смо се вечерас у порти цркве Свете Тројице у Куманову да изразимо револт против репресивно усташке политике режима Мила Ђукановића, савременог Анте Павелића, и у исто вријеме изразимо пуну солидарност са свештенством и верницима наше цркве и нашом верном браћом, као и свим нашим сународницима у од синоћ у завијену у црнилу Црној Гори.

Захтевамо да усташки режим одмах ослободи политичке представнике нашег народа и нашу утамничену браћу Андрију, Милана и Милуна и престане са репресијом над нашим народом и верницима и црквом.

Позивамо све Србе Македоније да док траје репресивна политика усташке власти Црне Горе, изразе сваку врсту револта против свих њених званичника и у исто време кад год буду у прилици буду непријатно окружење њеног амбасадора у Македонији, а ако прекипи, богами офарбаћемо њихово усташко гнездо у Скопљу како би вратили стари сјај некадашњој српској Спарти!“

Свети Василије моли бога за нас и нашу вјерну браћу!

Преузето са ФБ стране Ивана Стоилковића, председника ДПСМ