Прочитај ми чланак

„И ја сам овде“: Радојичић као Весићева икебана

0

На пролеће се завршава мандат градоначелника Београда Зорана Радојичића. Познати педијатар и професор Мадицинског факултета у Београду остаће упамћен као градоначелник који се за четири године, колико је водио престоницу, није питао апсолутно ништа. Уместо њега Београд је катастрофално водио вечити заменик Горан Весић, а колико је градоначелник битан говори нови видео снимак који кружи друштвеним мрежама.

– Ако имате питања и ја сам овде, само да знате – рекао је Радојичић, док је стајао поред Весића који се само насмејао на ту констатацију.

„И ја сам овде“ – реченица која опсује колико се Радојичић као градоначелник пита. Тужно је видети да један угледни доктор и факултетски професор стоји покуњен поред Весића, коме је током читавог свог мандата служио као икебана.

Радојичић је дозволио да напредњаци од њега направе предмет спрдње, јер се знало и пре него што је изабран за градоначелника да неће имати никаквог утицаја на одлуке које се тичу живота грађана Београда. Напредњаци су употребили фигуру као што је Радојичић како би уопште могли да победе у Београду, јер знају да за Весић или неког другог функционера СНС, сличних моралних капацитета, не би гласали ни чланови Српске напредне странке.

Али Радојичића нико није натерао да се ухвати у коло са СНС камарилом, па ће у сећању грађана уместо као доктор, остати упамћен као неко ко је једино отворио кућицу за врапце док је „управљао“ престоницом.