Прочитај ми чланак

И Деда Мраз аутокефалац: Основали организацију „Црногорска нова година“

0

Барски портал преноси да су оснивачи са нескривеном иронијом након одржане седнице Скупштине саопштили „да никада више неће 13 –ог јанаура увече чекати Српску нову годину“

Да не постоје границе лудила у Црној Гори показао је догађај који се збио у Сутомору где је неформална група грађана која себе назова „Комитско спичанско-мишићки одред“ основала невладину организацију под именом „Црногорска нова година“!

© Fotolia/ Kichigin19

Барски портал преноси да су оснивачи са нескривеном иронијом након одржане седнице Скупштине саопштили „да никада више неће 13 –ог јанаура увече чекати Српску нову годину“.

-Имамо ми своју аутокефалну Црногорску нову годину коју су нам Срби краља Александра окупатора укинули 1918.године, заједно са нашом аутокефалном Црногорском православном црквом и нашом аутокефалном државом. Имамо и свог аутокефалног Деда Мраза, и не признајемо од стране окупаторске Београдске патријаршије наметнутог Божић Бату, који ће остати у сећању Црногораца упамћен као најстрашнији тлачитељ и злочинац, чија мисија је била затирање у корену свега што је аутентично црногорско, укључујући и Црногорску нову годину, наводи се у саопштењу.