Прочитај ми чланак

И даље нема одговора – где је Вучић путовао за Нову годину?

0

Иако је, одговарајући на писање Директно.рс, председник Србије Александар Вучић одјурио у јутарњи програм телевизије "Пинк", он није искористио то гостовање да грађанима Србије да одговор на питање - где је путовао за Нову годину?

Већ и врапци на грани могу да виде када председник негде отпутује приватно. Пред сваки пут се организује неки догађај или његово гостовање на телевизији. Одсуства трају најчешће два до три дана, а за то време се у Србији емитује унапред снимљен интервју, чиме се ствара илузија да је Вучић у земљи. Одмах по повратку, бива организован неки догађај и поновно гостовање на телевизији, те се тако од грађана крије да председник државе није био у земљи неколико дана.

Новинари још памте како је наплатну рампу председник отварао у раним јутарњим часовима, да би одмах по завршетку те свечаности, нестао на три дана. Овога пута, Вучић се одлучио за гостовање у емисији „Око“. Иако је најављена за 31. децембар, емисија је емитована дан раније. Председник се у новогодишњој ноћи, а ни дан касније није појавио у јавности, што је чудно, уколико се узме у обзир његово појављивање претходних година.

А где је председник Србије провео Нову годину?

Одмах на почетку године, у медије је пласиран интервју дат телевизији „Хаппy“. Тиме су покривена прва два дана 2020. године. Већ 3. јануара у девет ујутру, председник Србије се појавио на телевизији „Пинк“ како би одговорио на тврдњу Директно.рс да није био у земљи. Данас се у земљу из Шпаније вратила и председникова саветница за медије Сузана Васиљевић, која се веома ретко одваја од председника, што додатно распирује сумњу да је и председник био на путу.

Осим самог питања где је то Александар Вучић био претходних дана, поставља се и питање – чиме је путовао? Комерцијалним летовима сигурно не, јер би га видео неко од путника. То значи да је председник користио неки од приватних авиона, пошто је тешко за поверовати да се служио авионом Владе. Таква злоупотреба државних ресурса би се ипак могла доказати једног дана. Зато остаје да је председник користио авионе „Ер Пинка“, или да је позајмио авион некога од домаћих тајкуна.

САЛУТИРАЊЕ Биљана обишла полицију, па отишла у Дубаи

Дуго се причало да је у сврху одласка по вино у Француску коришћен авион власника „Мегатренда“ Миће Јовановића, с тим што је пилотирао један од пилота који управљају државним авионима. Без обзира на то чији се авион користи, трошкови таквих летова могу да изађу и на 10.000 евра, па се поставља питање – ко то плаћа? Председник Србије, од своје плате која је тек нешто преко 1.000 евра, сигурно не.

Јавност и даље очекује одговор на питање – где је председник Вучић дочекао Нову годину? Да ли је заиста путовао негде, или је све време био у Београду? На ово и на многа друга, много тежа и озбиљнија питања, председник Србије Александар Вучић ће једног дана морати да да одговоре.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!