Прочитај ми чланак

ХОЋЕ ДА ЈЕ ИЗБАЦИ ИЗ СНС: Вучићев кум напао Зорану Михајловић

0

Дарко Глишић, кум Александра Вучића и први човек Извршног одбора СНС, поручио је данас потпредседници Владе Зорани Михајловић да "ако она и неки други сматрају да тема треба да им буде Вјерица Радета, онда нека се придруже Шолаку и Ђиласу који на тај начин одређују теме, па нека јасно стану уз њих и баве се тиме".

Како је данас објавио дневни лист „Ало“, поводом недавног твита Вјерице Радете огласио се пре неколико дана и председник државе и лидер СНС Александар Вучић, који је осудио тај поступак, чин назвао нељудским „и што се тиче странке ставио тачку на ту причу“. Јуче је, међутим, реаговала и министарка Зорана Михајловић.

– Сви смо то осудили, згражавали се над написаним, чудили се како неко може да урушава наше вредности. Много речи, али врло мало дела, конкретних дела, и нема смене Радете с места потпредседнице парламента. Волела бих да грешим, али чини ми се да од те смене неће бити ништа – рекла је Зорана Михајловић.

Дарко Глишић, шеф Извршног одбора СНС-а, упитан да ли је својим наступом Зорана Михајловић увредила СНС и какве би то консеквенце могло да има, за „Ало!“ је изјавио дефинитивно она то јесте учинила и додаје да је када је реч о њој ово кап која је прелила чашу.

– Они које је опила функција и који су се од исте те функције обогатили и почели лепо да живе дају данас себи за право да са разноразних средоземних мора и ексклузивних дестинација коментаришу нешто што се њима лично није свидело. И Зорана Михајловић и неки други треба да се захвале Александру Вучићу, пре свега за све што су урадили у својим каријерама и местима и позицијама које су добили, јер су их добили искључиво захваљујући њему. Сматрам да је њен коментар врло непримерен, али данас људи у Србији дају себи за право да буду бољи тенисери од Новака Ђоковића, бољи кошаркаши од Леброна Џејмса и бољи политичари од Александра Вучића. Вучић је јасно осудио изјаву Вјерице Радете, затворио тиме све оно што је била тема у вези са Вјерицом Радетом и мислим да ово што је Зорана урадила јесте увреда за СНС, јер члан СНС не треба да се понаша на тај начин и свакако ћемо на седницама органа странке да дебело продискутујемо о томе – изјавио је Глишић.

На питање да ли је СНС-у доста солирања Зоране Михајловић, Глишић је рекао да увек постоји кап која у једном моменту прелије чашу.

– Мислим да ово јесте једна од капи које су довеле до тога да је та чаша препуна и да морамо да подвучемо црту и видимо како даље. Ако сви чланови могу да се придржавају и да имају једну одређену врсту дисциплине према страначкој политици, може и она. Показало се да је све оно што је Александар Вучић урадио био прави потез за државу, а да је СНС као носилац тих идеја профитирао на изборима јер је добијао све више и више гласова и јасно је да неко ко не може да се тога придржава треба полако да размишља да на некој другој страни потражи и нахрани своју политичку амбицију, да то не може више бити СНС. Ако она и неки други сматрају да тема треба да им буде Вјерица Радета, онда нек се придруже Шолаку и Ђиласу, који на тај начин одређују теме, па нек јасно стану уз њих и баве се тиме, а Александар Вучић и људи који се баве на озбиљан начин Србијом имаће оне теме које су од виталног интереса за Србију. Иницираћу код председника странке да се што пре одржи састанак нашег руководства и бојим се да смо дошли до тачке када морамо да подвучемо црту – казао је Глишић за „Ало“.

Глишић се осврнуо и на понашање појединих коалиционих партнера.

– Могао бих свашта да кажем и о коалиционим партнерима, који када треба да се изађе на изборе трче и не питају на који начин, само да уђу Вучићу под скуте да тако буду део власти, али када треба јавно да стану на његову страну и одбране његове идеје и политику због које Србија напредује, онда не желе да се замере Шолаку и Ђиласу и некима попут Зоране, која изнутра пушта ове отровне стрелице, које су веома увредљиве за странку од 700.000 чланова – каже Глишић.

Глишић је јуче у изјави за „Информер“ оштро одбацио тврдње да је напао Зорану Михајловић због спорног твита Вјерице Радете, „о чијем твиту мислим све најгоре и чији је поступак СНС више пута најоштије осудио“. Он је казао да је критиковао министарку јер „напада и без икаквих аргумената блати своју странку“.