Прочитај ми чланак

ХИТНО ПРЕГЛЕДАТИ нове турске аутобусе, упитна безбедност Београђана

0

Шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да та одборничка група захтева да градска власт хитно наложи ванредни преглед свих 70 нових турских аутобуса марке БМЦ, пошто је потврђено да је један од тих аутобуса (гаражни број 3318) под необјашњеним околностима изазвао ланчани судар на Звездари прошле недеље.

„Поред ванредног прегледа, захтевамо и да заменик градоначелника Горан Весић, као најодговорнији за њихову набавку под веома спорним условима, изда писану гаранцију да су аутобуси потпуно исправни и да не представљају опасност по безбедност Београђана“, навео је у писаној изјави Јовановић, који је и потпредседник Народне странке.

FOTO: TWITTER

Јовановић је подсетио да је одборничка група СЗС у мају јавно изразила сумњу да је намештен тендер на којем су набављени турски аутобуси БМЦ и да су Београду потенцијално испоручена возила са фабричком грешком „ибертуринг“ – нагло и неконтролисано повећање гаса.

„Предвиђени рок испоруке од само 60 дана за ове аутобусе указивао је да је БМЦ њих већ имао на лагеру и да очигледно није могао ником да их испоручи, или да их је неко вратио“, навео је Јовановић, а преноси Народна странка.

„Зато захтевамо и од надлежних органа – тужилаштва и полиције – да испитају да ли је заменик градоначелника Горан Весић свесно довео у опасност Београђане и тиме починио једно или више кривичних дела“, истакао је Јовановић.