Прочитај ми чланак

ХИТ Вучић: Дошао бих на промоцију Весићеве књиге, али нисам знао да се одржава

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је поводом инцидената на промоцији књиге заменика градоначелника Београда Горана Весића у понедељак, да се "никада у Србији није видело организовано паљење књига од стране политичких странака" и још да се то и најави медијима.

Наводећи да је међу учесницима синоћних инцидената видео председника Општине Стари град и функционера Странке слободе и правде Марка Бастаћа, Вучић је новинарима рекао да су они који су спалили Весићеву књигу показали да не дозвољавају другачије мишљење.

– То је некад могао да направи појединац, мада се то не ради ни с књигама најгорег могућег садржаја, а овде је реч о лепој књизи која никог не вређа и где новац од њене продаје иде за лечење детета. Да ли су нормални да пале књиге, да ли да се сетимо Минхена 1933. године? Знате ли да ишта горе може да се деси од тога? – упитао је Вучић.

Он је рекао да би можда и сам присуствовао промоцији Весићеве књиге да је знао да се одржава.

Такође, најавио је „озбиљну и темељну“ истрагу, уз оцену да је спречавање промоције књиге „ужасна слика Београда“.

Упитан да ли му је заменик градоначелника Београда понудио оставку, Вучић је рекао да је то „било давно“ и у вези с радовима на Тргу Републике којим ће, како је најавио, прошетати 1. новембра.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!