Прочитај ми чланак

ХИТ Вучић: ‘Ало, дај овде један трафо за Сјеницу! (ВИДЕО)

0

Један позив Александра Вучића изгледа мења све - може се хитном процедуром добити канализација, пут, па и трафостаница. Тако су мештани једног села код Сјенице јуче присуствовали свемоћи председника.

– Може ли до јуна? Питам те, може ли до јуна? Првог јуна, ајде – овако је текао разговор председника са неким непознатим са друге стране телефонске линије.

Вучић је, некога ко је трафостаницу већ требало да мештанима обезбеди, „постројио“ и наредио да се изгради до 1. јуна!

Није Вучића омело ни то што је са домаћинима седео за трпезом и јео мезе, спремно се јавио на телефон и питао: Има ли једна стубна трафостаница?

Имаш ли то? То је негде око милион, милион и по. Можеш ли да ставиш за почетак следеће године у буџет па да то урадимо – упитао је Вучић и стручно констатовао да је станица од 35 кВ више него и довољна за ово село.

Познато је да Вучић има „широка поља интересовања“ и да често воли да преузима послове и припомаже надлежнима, па не чуди што је и посао изградње трафостанице преузео на себе. Знао је тако чак и који капацитет је потребан.

– Али немој мање да стављаш. Дај им да могу људи… да музу краве – поручио је председник свом саговорнику.

На ово Вучићево обећање мештани су се захвалили, а зашто ово село већ нема трафостаницу и постоје ли уопште надлежне институције које се баве овим стварима није битно – председник је издао наређење.

Трафостаница није једина најављена – обећао је Вучић јуче да ће за три године бити изграђен и ауто-пут којим ће до Београда из Сјенице моћи да се дође за два сата.

Остаје да видимо да ли ће овај телефонски позив уродити плодом или ће трафостаница проћи као канализација у Борчи.