Прочитај ми чланак

Хилова пудлица Вучић: Крим и Донбас јесу и заувек остају Украјина!

0

Уставокршитељ и уништитељ свега српског и пудлица Кристофера Хила - Александар Вучић, данас је навукао бес у руским медијима скандалозним интервјуом за амерички Блумберг (јуче обелодањени докази да су оснивачи овог медија на финансијској сиси Џорџа Сороша).

Руски медији увелико преносе његову изјаву да су Крим и Донбас Украјина и да ће заувек бити Украјина!

vučić

У Блумберговом тексту се наводи да Србија, традиционално један од најближих савезника Русије у Европи, сада покушава да направи дистанцу између себе и Москве док траје рат у Украјини.

У интервјуу, Вучић је одбацио територијалне претензије Владимира Путина на Украјину и предвидео да „најгоре тек долази“. Он је рекао да се са Путином више не чује, иако је то раније био чест случај.

„Ми смо од самог почетка говорили да нисмо у могућности и да не можемо да подржимо инвазију Русије на Украјину“, рекао је Вучић у уторак у својој резиденцији у главном граду Србије. „За нас је Крим Украјина, Донбас је Украјина — и тако ће и остати.

У тексту се наглашава да је уочљив постепени помак званичног Београда од Русије након Путинове инвазије на Украјину пре скоро 11 месеци.

– Било би погрешно претпоставити да влада Србије у потпуности подржава руководство у Москви. Нисмо увек одушевљени неким њиховим ставовима. – рекао је Вучић. – Ми имамо традиционално добре односе, али то не значи да подржавамо већину одлука које долазе из Кремља.

СНС НАТО јуришници Драгишић и Шормаз су ових дана започели медијску хајку на Русију, а овај Вучићев интервју најављује промену званичне политике и прилагођавање фашистичким ЕУ ставовима.