Прочитај ми чланак

Хил је само стару Зорку заменио новом, млађом, решеном да прогута Рио Тинто

0

Све што нормалан човек не може да замисли овај нарко картел на власти још и спроведе.

Не видех Зорку па помислих у први мах да можда Хил још није аминовао, а он само стару Зорку заменио новом, млађом, свежијом и врло вероватно још гором.

Foto: Youtube

Мадам Дубравка Ђедовић Негре нова је министарка рударства и енергетике. Судећи по биографији која је на све стране, за појмове власти и владе нам, рекло би се преквалификована. Међутим, овде квалификације нису битне ни кад преливају, као у овом случају.

Битно је знати да нам мадам долази из бездушног и немилосрдног банкарског света који планету успешно завија у црно, па кад се томе дода тзв. инвестиционо банкарство и онај „развој“ за нас сиротињу којима се стално трља на нос како смо „неразвијени“ јер смо глупи а не да смо сиромашни јер нас инвестициони фондови и банке краду преко капиталистичких пројеката.

Битно је још знати да овој мадам енергетски сектор није стран јер јој је отац био међу првима који је истраживао нафту у СФРЈ са све Американцима, те да се у њеној биографији спомињу тобожњи зелени и одрживи пројекти, тако да она може на равној нози са Зорком да черупа ресурсе, а зна и како банке раде.

Америка се у њеном животу не појављује само тако, кроз пословне партнере некада њеног оца, него и касније, када мадам одлази у Америку и ради за озлоглашени ЦНН и при том добија награду за извештавање о рату у Авганистану а знамо сви како то ЦНН ради, и све то се дешава одмах након 2000. и чувених „промена“ код нас. У својим изјавама хвали и Ђинђића и после свега наведеног, то више и не може да нас зачуди, као и њене изјаве да ће да ради на евроинтеграцијама. Дакле, још једна противно вољи народа.

И на крају, она јесте део Брнабине и Вучићијеве владе која вероватно неће преживети више од једне зиме и са тим сазнањем било би јој најбоље да покуша да опорави ЕПС што би требало да зна, ако је све наведено о њеном образовању и тачно.

Министарко, ову објаву можеш сматрати како год хоћеш, кафом сиктерушом, објавом рата, искреном недобродошлицом, заведи и утефтери како год желиш, само у Рађевину не дирај, не прилази, не изговарај и не помишљај.

Остало је још места и још кандидата али и да ревизор Хил да коначну реч, па ћемо сачекати да видимо какве аветиње су још спремили.

Говор у Скупштини који је разоткрио план власти за повратак Рио Тинта, нова министарка Негре има везе с тим

Посланица Народне странке Ивана Парлић рекла је данас у Скупштини Србије да је власт довела Дубравку Ђедовић Негре за нову министарку енергетике с јасним циљем да заврши пројекат Рио Тинто. “Довели сте Дубравку Негре, право уз Европске инвестиционе банке, која је највећи литијумски инвеститор. Госпођа је и специјалац пропаганде, она је ЦНН-ов известилац за време бомбарадовања”, навела је Парлић.

На данашњој седници Скупштине Србије на којој се расправља о предлогу нове владе, Парлић је говорећи о томе да пројекат Рио Тинто у Србији очигледно није готов рекла да томе сведочи избор нове министарке, која ће доћи на место Зоране Михајловић.

“Довели сте нову министарку, али је агенда стара. Довели сте Дубравку Негре, право уз Европске инвестиционе банке, која је највећи литијумски инвеститор. Госпођа је и специјалац пропаганде, она је ЦНН-ов известилац за време бомбарадовања. Рио Тинт сада управо то и треба, њима треба пропаганда, она ће нам ускоро сасвим сигурно почети да прича зелену причу, литијумску причу, литујумске батерије, електрични аутомобили итд. Али народ Србије мора да зна да се у срцу те литијумске приче налази пропаст за грађане Србије. Народ треба да зна шта све треба да жртвује да би литијумска агенда заживела у Србији. Значи, треба да предамо долину Јадра, Дрину, Саву, Мачву, Цер, Ваљево, Мионицу, Колубару, Сувоборску греду и тако редом целу Србију. Ваздух, воду, земљу, живи свет… Све госпођо Брнабић на 11 процената наше територије. Знам тачно да ћете ви почети да причате ко је довео Рио Тинто, али да будем потпуно прецизна ко год да је довео Рио Тинто из било које странке треба да буде предмет детаљне истраге и да кривично одговара , укључујући и председника републике који све то зна“, рекла је Парлић.

Подсетила је и на скандалозну реченицу председника државе, којом је својевремено образложио одустајање од пројекта Рио Тинто.

“Његов шеф кабинета Ивица Којић у сржи је овог лобирања за Рио Тинто и председник све то добро зна. Председник је рекао да „немамо право да уништимо више живота него што је планирано. Госпођо Брнабић немате право да уништите ниједан живот. Ако то није издаја госпођо Брнабић, ако то није убиство шта је? А све се то дешава уз сагласност ЕУ, Србија је довољно жртава дала. Госпођо Брнабић рекли сте да сте емотивни, и ја сам, кад сам гледала сузе једне старице из околине Лознице кад је схватила да је свој глас дала вама. Ви сте је преварили да да своју земљу Рио Тинту. Грађани вам за то нису дали свој глас”, рекла је Парлић и закључила:

“И још само да кажем нешто госпођи Негре директно, јер знам да ће врло брзо почети с пропагандом. Хоћу да јој пренесем поруку пробуђеног народа Србије. Нема те пропаганде која може да нашминка убиство Србије, време да Рио Тинто оде кући је сад. Рудника неће бити, молим вас разумите то данас”.