Прочитај ми чланак

ХАРЧЕНКО: Русија не може да подржи корекцију граница, јер Косово није држава!

0

Москва би могла да учествује у процесу дијалога о Косову и Метохији, али само ако буду постојали заинтересованост Београда за то и одговарајући позив од Београда

Москва би могла да учествује у процесу дијалога о Косову и Метохији, али само ако буду постојали заинтересованост Београда за то и одговарајући позив од Београда – тако је амбасдор Руске Федерације Александар Боцан-Харченко одговорио на питање “Новости” да ли би формат дијалога требало променити како би се у њега, осим ЕУ, директно укључили представници Русије, САД и других великих сила.

Он додаје да “засад не видимо све неопходне предуслове и услове за ефикасне преговоре“.

– Косовско питање треба решавати стриктно у међународно-правном оквиру, на основу резолуције 1244 Савета безбедности УН – рекао је Боцан-Харченко.

На наше питање да ли би Москва подржала решење које би ишло у правцу корекције граница, ако се око тога сагласе две стране, амбасадор је одговорио:

– За нас не може да постоји корекција граница између две државе, јер не признајемо Косово. Сада Косово и Метохија јесте покрајина у саставу Србије. На крају ћемо подржати сваку опцију о којој би се договорили Београд и Приштина. Само компромисно решење може да одобри Савет безбедности УН.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!