Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ ВУЧИЋУ Саветујем вам да не остварујете ваш познати преварантски сценарио

0

Тзв. премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај послао је, како је рекао, писмо председнику Србије Александру Вучићу у коме га практично оптужује да је због такси направио план вештачког изазивања хумантарне кризе и дестабилизовања севера Косова и Метохије.

Харадинај је на прес конференцији, на српском, језику, рекао да је упутио писмо Вучићу, као и да је о том плану Београда информисао земље Квинте: „Грађани севера не могу да буду таоци. Они су таоци ове ситуације и није у реду да се то форсира“.

О укидaњу такси нема говора, али ће приштинска влада, како је рекао Харадинај бити ту за грађане севера ако им било шта треба, укључујући и мобилне продавнице.

– Није нам намера да отежавамо живот грађанима на Северу и не разумемо план Србије да силом увози робу на Косово. Не може силом, време за силу је прошло. Ако направимо договор за међусобно признаје у постојећим границама онда могу и економски односи и слободна трговина – рекао је Харадинај.

Премијер Косова Рамуш Харадинај је на Твитеру поручио председнику Србије Александру Вучићу да не користи „хуманитарну кризу“ за дестабилизацију севера Косова.

Харадинај је од српског председника затражио да не покушава да реализује, како је оценио, свој обмањујући сценарио дестабилизације северног Косова.

„Драги Александре Вучићу, препоручујем Вам да не остварујете ваш познати преварантски сценарио да бисте дестабилизовали север Косова. Лажна ‘хуманитарна криза’ никада неће послужити као штит за твоје дестабилизирајуће циљеве и Ви ћете бити одговорни“, написао је Харадинај.

Он је на Фејсбуку написао да се данас сусрео са амбасадорима „велике петорке“ и шефицом канцеларије ЕУ које је информисао о определењу владе на чијем је челу за „владавину реда и закона“ на северу Косова.