Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ: Не комуницирамо више са УНМИК-ом, корекције границе неће бити

0

Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је Косово прекинуло комуникацију са Мисијом УН на Косову УНМИК и да стога не сматра да су писма која ова мисија шаље УН одраз истине.

Ова изјава је уследила пошто је Генерални секретар УН Антонио Гутереш оценио да је највећи проблем у односима Београда и Приштине такса од 100 одсто на српску робу, пренео је РСЕ.

„Ми не комуницирамо више са њима. Људи УНМИК пишу та писма и шаљу их тамо. Не сматрам да је то одраз истине. Тензије између Косова и Србије, ако баш хоћемо тако, створио је рат, нанесене штете и велики бол, као и нерешавање односа једним уговором о признању. Док нема признања, нормално је да ће бити и тензија“, рекао је Харадинај приликом посете фабрици за прераду компира у Пестови, општина Вучитрн.

Харадинај је такође рекао да неће бити никакве корекције границе између Косова и Србије и да је Косово спремно за један споразум који регулише све теме, а не за споразум чији је циљ територија и граница.

Ова изјава уследила је дан након што је председник Косова, Хашим Тачи изјавио у Њујорку да ће корекција границе бити део коначног споразума Косова и Србије.

Он је поновио да је Косово спремно за дијалог, али без условљавања.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!