Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ: Хвала Борисову

0

Премијер тзв. Косова Рамуш Харадинај захвалио је бугарском премијеру Бојку Борисову на "принципијелном ставу према Косову".

Харадинај се захвалио Борисову на ставу према Косову, и како је додао, на његовом праву да буде део европске породице, пренео је РТК2 на српском језику.

Наводи се да је Харадинај оценио да „одлука да домаћини наредног сусрета буду Бугарска и Северна Македонија чини још значајнијим Берлински процес за Западни Балкан“.

„Косово је важан део овог процеса и биће уз савезнике као додатна вредност интеграције региона у ЕУ. Међусобно признање са Србијом у постојећим границама, отворило би нашу перспективу. Снажно подржавам визију премијера Борисова са свеобухватном Европом што превазилази менталитет прошлог века који је узроковао трагедије. Без обухватања свих држава Западног Балкана као део европске породице, ЕУ не може бити потпуна“, написао је Харадинај на Фејсбуку.

Премијер Бугарске Борисов изјавио је у петак на конференцији у Познању након састанка са премијерима земаља Западног Балкана, одржаног у оквиру Берлинског процеса, да би Жосеп Борел као будући шеф европске дипломатије, требало да заступа став целе ЕУ и да, без обзира што Шпанија не признаје независност Косова, друге државе чланице јесу, па би у складу с тим требало и да поступа.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!