Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ: Чланство у НАТО-у државни циљ Косова

0

Рамуш Харадинај данас је оценио да јачање односа, појачано присуство у Бриселу, стратешка комуникација и укључивање Косова у партнерске програме представљају почетак пута Косова у НАТО.

„Чланство у НАТО је циљ државе и градјана Косова. Заједно са демократским земљама подржавамо регионални мир, безбедност и регионалну стабилност. Косово је институционализовало своју тежњу за чланством у Северноатлантском пакту, функционализујући Медјуминистарску комисију за чланство и интеграцију у НАТО“, написао је Харадинај на фејсбуку.

Фото: Танјуг/AП

Из Владе Косова је саопштено да је данас одржан први састанак Међуминистарског комитета за интеграцију и учлањење у НАТО на којем је учествовао и Харадинај.

Он је на састанку рекао да претходне припреме Косова за процес интеграције и учлањења у НАТО могу бити корисне и у фази формализације овог процеса у будућности.

Харадинај честитао грађанима Косова на визној либерализацији


Харадинај је грађанима Косова честитао визну либерализацију и то поткрепио подршком том процесу коју је добио од Немачке.

Харадинај је после седнице Владе Косова изјавио да је током сусрета са немачким министром унутрашњих послова Хорстом Зехофером добио „снажно да“ од Немачке за процес либерализације виза за грађане Косова.

Влада је данас формирала посебну радну групу која ће у сарадњи са МУП-ом Немачке усагласити стандарде који су повезани са либерализацијом виза.

Харадинај је такође рекао да је у Берлину појашњено да нема потребе разговарати о такси и питањима граница.

„Треба да захвалимо канцеларки (Ангели) Меркел, Немачкој и председнику Француске за предузимање ове иницијативе. Самит је стабилизовао регион и процес (дијалога)“, рекао је Харадинај.

Харадинај додао је да је састанак у Паризу билатерални догађај Косова и Србије и да на том састанку треба да буду и председавајући делегације Косова за преговоре.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!