Прочитај ми чланак

Хаос због списка ботова: Годишње нас коштају ИЗ БУЏЕТА више од 200 милиона евра!

0

Списак ботова плаћених од народних пара, који је објављен на друштвеним мрежама пре неколико дана, изазвао је невиђени "хаос" широм земље, упркос томе што га режимски и тзв. опозициони медији упорно игноришу.

„Више од 200 милиона евра годишње грађане Србије коштају ботови плаћени из републичког и локалних буџета за блаћење опозиције у корист Вучића и Српске напредне странке. Ако може за то, мора и за бесплатне уџбенике и 20.000 динара по ђаку на почетку школске године, како то предлажу Двери“, сматра Драган Добрашиновић из покрета Усправна Србија.

Та невероватна сума се добија на основу податка о бруто просечној плати у јавном сектору (многи ботови имају далеко веће плате од просечних као директори јавних предузећа, судије), а на списку је више од 14.480 ботова. 

За болесну децу СНС-СПС картел нема новца, али има десетине милиона евра месечно за фантомска радна места у јавном сектору (или права где ништа не раде осим што ботују).

Драган Видаковић Мрки непрекидно објављује аферу за афером на свом Твитер налогу. Из сата у сат…

За многе „ботуље“ овај Твитераш, који признаје да је својевремно био члан СНС-а, тврди да су швалерке утицајних страначких функционера, који им народним новцем купују не само радна места, већ и станове, аутомобиле, накит…

На основу Видаковићевог списка ботова (који је очигледно процурео из врха странке) многи су пронашли „свог бота“ из краја, па се масовно објављује на друштвеним мрежама ко су заправо буџеташи из директорских фотеља Центара за социјални рад, Јавних и комуналних предузећа, културних установа, наставно особље, медицински радници, народни посланици, чак и судије и васпитачице – који годинама под псеудонимом, БРУТАЛНО вређају грађане Србије, а за то добијају плату од народа као да раде поштен посао користан за заједницу.

И док се народ бави тренутно овом великом афером, чак и тзв. опозициони медији је потпуно игноришу и диве се „стајлингу“ Вучићеве жене на Високој недељи моде у Паризу.