Прочитај ми чланак

Хаос у Скупштини, вика и устајање из клупа: Напредњаци опет испуштају чудне звуке

0

Скупштина Србије заседа и данас, четврти дан заредом. Седница почиње у 10 часова, а претходних дана се најмање разговарало о ономе што је било на дневном реду. То су, пре свега, ребаланс буџета, а затим и кинески кредит за рушење старог моста на Сави и изградњу новог. Уместо расправе на ове теме, грађани су у директном програму из Скупштине могли да прате нешто налик ријалити програму, у којем су се посланици међусобно вређали, а најгоре су прошле жене из опозиције. У једном тренутку могло је доћи и до физичког сукоба посланика Народне странке и СНС.

12:30

Миливојевић: Функционери СНС комуницирали са Звицером

Срђан Миливојевић, посланик Демократске странке, рекао је да ће ових дана стићи, преко европских безбедносних служби, нове преписке Скај апликације у којима, како каже, највиши функционери СНС комуницирају са Радојем Звицером.

„Највиши функционери СНС, ви комуницирате преко Скај апликације, ви тренирате пуцање у Панчеву. Ово је посао за Одбор за контролу служби безбедности, ви радите о глави председнику своје странке“, рекао је он.

12:08

Расправа Тодоровића и Биљане Ђорђевић

Ђорђе Тодоровић, посланик СНС, оптужио је посланицу Биљану Ђорђевић да није поднела Агенцији за борбу против корупције финансијски извештај невладине организације у којој је запослена. Ђорђевић је, с друге стране, упозорила је Тодоровића да би требао да прочита извештаје и да је поднела финансијски извештај Агенцији.

„Мислим да се моје комшије врло радују кад чују да имам 30 милона, као и моја породица. Само наставите, то ће вам много добро доћи, пошто сви знају како ја живим“, рекла је она.

У уводном делу свог реплицирања, Ђорђевић је послала пољубац Тодоровићу, рекавши да је „једва чекала да јој се јави Тодоровић“.

Током говора Тодоровића, док је причао о „становима и приходима“ представника Не давимо Београд, посланици СНС су испуштали чудне звуке.

11:40

Погледајте тренутак кад је посланик СНС почео да вређа и како су реаговали опозициони посланици

11:12

Скандалозно понашање посланика СНС

Ђорђе Тодоровић, посланик СНС, оптужио је медије и део опозиције да су подржавали намере клана Беливук да изврше атентат на председника Србије Александра Вучића.

„Споменули сте безбедносне службе, желим да им честитам што су сачувале живот председника Србије и послале поруку да мафија не може бити јача од државе. Да ли бисте били срећни да се десило убиство? Кажете лажне вести. Сетите се 2019. године, неко је слао јасну поруку на насловним страна НИН-а и Данаса да је снајпер уперен у председника“, рекао је Тодоровић.

Док је говорио Тодоровић, са свог места је устала народна посланица Татјана Манојловић. Он се обратила Орлићу са молбом да опомене Тодоровића. У том тренутку је настала бука у сали, а Тодоровић је наставио са оптужбама да опозиција брани Вељка Беливука.

„Не знам да ли знате каква је судбина била Дејана Лазаревића. Знате ли ко је он? Он је био адвокат Вељка Беливука и завршио је иза решетака, а користио је тактику да су Беливук и Миљковић чланови СНС. Ја не знам ко је вас саветовао, али због ових ствари једног дана можете да завршите као ваш колега Лазаревић“, рекао је, између осталог, Тодоровић.

10:48

Тепић: За СНС убица Срђан Лалић говори истину

Мариника Тепић, шефица посланичке групе „Уједињени“ питала је све чланове Владе Србије и представницима Савета за националну безбедност.

„Срђан Лалић изјавио је, пре два дана, током суђења, да је председника Србије Александра Вучића планиран атентат. Да је вођа супарничке групе Звицер био спреман да плати 5 милона евра за смену власти у Србији, укључујући и атентат на Александра Вучића. Функционер и највиши државници СНС су ту изјаву здушно прихватили као суву истину, за разлику од других изјава убица и кољача из Беливук клана који нису повољни по СНС и то је одмах пресуђено да је неистина и лаж, а да само убица Срђан Лалић говори истину“, рекла је Тепић.

Бошко Обрадовић, лидер покрета Двери, питао је да ли ће председник Србије Александар Вучић доћи у Скупштину како би објаснио шта стоји у документу Француске и Немачке о Косову.

„Морамо да знамо шта је наша држава одговорила на тај предлог и шта председник планира да ради на састанку са Куртијем уз посредовање француског предсендика. Вучић не може сам да преговара о Косову и Метохији, право место је за то Скупштина и овде треба да се расправља о КиМ и санкцијама Русији“, рекао је Обрадовић.

10:16

Зеленовић пита: Колико смо увезли угља

Небојша Зеленовић, шеф посланичке групе „Заједно-Морамо“, питао је минситарку енергетике Дубравку Ђедовић колико смо угља увезли у претходном периоду и колико нас је то коштало.

„Чињеница је да ЕПС претрпео штету због тога што капацитети нису стављени у пуну функцију. Оног тренутка кад будемо знали колико смо увезли угља, знаћемо и колико смо штету претрпети“,рекао је он.

10:05

Јованов назвао Лутовца приматом, вређао и друге посланике Демократске странке

Миленко Јованов, шеф посланичке групе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ питао је Орлића да је термин „примат“ увредљив и да би, ако није, тако назвао Зорана Лутовца.

„Ако није увредљиво, ја бих рекао да је највећи примат међу приматима одржао говор. Кад су примати имали прилику да улажу у културу, ништа од народне културе није остало. Ако то није дозвољено, онда не бих употребио тај термин. Будући да сте већ изрекли опомену, ја ћу се уздржати“, рекао је Миленко Јованов.

10:04

Жене из опозиције на мети простачких увреда напредњака

Главни утисак претходних дана из Скупштине јесу увреде на рачун жена из опозиције. Тако је посланик СНС симулирао орални секс док је говорила посланица ДС Татјана Манојловић. Затим је потпредседница парламента Сандра Божић упитала да ли се посланице опозиције нуде, кад пролазе поред клупа напредњака. Министар Синиша Мали опсовао је мајку посланици ДС Драгани Ракић, а током јучеаршњег дана посланик СНС Верољуб Арсић није дозволио посланици Народне странке Ивани Парлић да изађе из Скупштини, заградивши јој пролаз, да би јој још један напредњак на самим вратима блокирао пут показавши јој задњицу.