Прочитај ми чланак

ХАОС: Опозиција блатом блокирала улаз у Скупштину града – Бастаћ напао Весића!

0

Председник општине Стари град Марко Бастаћ затрпао је данас блатом улаз у зграду Градске управе у којој се одржава седница Скупштине града, наводећи да тиме на симболичан начин жели да скрене пажњу одборницима владајуће већине „како Београд изгледа“.

Обраћајући се новинарима испред зграде Градске управе, Бастаћ је „испрљаних руку“ оптужио заменика градоначелника Горана Весића да „корупционашким пословима уништава Београд“.

FOTO: SRBIN.INFO

„Овим чином просипања блата скрећемо пажњу онима који седе у Скупштини града а никада нису изашли ни на једно градилиште, како данас изгледа Београд. Улице су раскопане, Трг Републике је пропао већ после 10 дана иако је коштао десет милиона евра, инвалиди не могу да се крећу по центру а предузетници хоће да затворе радње јер Горан Весић уништава Београд“, казао је Бастаћ .

Говорећи о хаварији магистралног цевовода на углу Карнегијеве и Улице краљице Марије, због које потрошачи у центру града нису имали воду пар дана, Бастаћ је оптужио Весића да је „потопио део града“ али и да „обмањује“ грађане најавом да ће им због проблема изазваних тим кваром, бити умањени октобарски рачин за воду за пет одсто.

„Када се тих пет одсто прерачуна, то је 15 динара по члану домаћинства. Толико по Весићу вреди то што грађани у центру четири дана нису имали воду“, навео је председник општине Стари град.

Бастаћ је показао и обавештење које је ЈКП „Београдски водовод и канализација“ упутило потрошачима у центру Београда у коме се између осталог, оптужује „претходни градски режим“ јер се није бавио обновом водоводне мреже.

„Замислите директора ‘Београдског водовода и канализације’ који се бави политиком, замислите генијалца који је после пет година схватио да нешто није у реду. Све је то велика обмана Српске напредне странке која на све начине злоупотребљава државне ресурсе“, додао је Бастаћ.