Прочитај ми чланак

ХАОС на највећем бирачком месту: Нестало струје током бројања гласова, звони аларм

0

На највећем бирачком месту у Бановићима тренутно је обустављен процес пребројавања гласачких листића, односно гласова због нестанка електричне енергије.

Према информацијама које су потврђене за медије, након затварања биралишта које се налази у Основној школи Бановићи село у истоименом насељу, дошло је до нестанка електричне енергије.

Објекат у којем се налази највеће бирачко место у Бановићима тренутно је у мраку, активирани су аларми, а према информацијама које су потврђене, тренутно не постоји могућност пребројавања гласачких листића, односно гласова.

У непосредној близини Основне школе Бановићи село окупили су се мештани, а поред објекта се налазе и полицијски службеници.

Према тренутно доступним информацијама, на подручју општине Бановићи до 15 сати на Општим изборима је гласало 10.674 бирача или 52,69 посто. Право гласа имало је оквирно 20.600 грађана.

Подсећамо, грађани БиХ бирали су данас 518 чланова органа власти на државном, федералном и кантоналном нивоу. Биране су нове скупштине кантона, ентитетски и државни парламент те чланови Председништва БиХ.