Прочитај ми чланак

Хаос на Београдској аутобуској станици: Директор месецима не долази на посао

0

"Чардак ни на не небу ни земљи", нова аутобуска станица коју је најавио Горан Весић, наставља да мучи запослене у овој фирми. Они страхују да ће остати без посла јер нико из предузећа не даје званичне информације када ће бити званично пребачена станица на Нови Београд, а то неће да им каже ни директор Анђелко Мучибабић. Неће, јер на послу није био од 1. јануара ове године. До тада, они живе у страху и под притиском, јер су у јануару организовали протест против начина на који се води БАС.

Више десетина радника Београдске аутобуске станице (БАС) организовало је у јануару протест јер су били незадовољни условима рада у фирми. Штрајк је тада био упозоравајући, а према речима наших саговорника из БАС-а, никаквих промена од јануара није било.

Из Независног синдиката „А.Д. БАС“ кажу за Нова.рс да је чула да ће нова аутобуска бити отворена 1. априла, али да никаквог званичног одговара врха предузећа нема. Радници се плаше да ће добити отказе, а сумње им подгрева рудоводство које не даје информације.

„Од јануарског протеста људи су потпуно игнорисани, а након тога је кренуло застрашивање и претње запосленима. Никакве информације не добијемо, почев од оних најпростојих да ли ћемо добити плату, па до тога када ће бити премештана станица“, причају наши саговорници.

Она додаје да је из медија чула наводе Горана Весића да ће нова станица бити отворена 1.априла, али да те информације нико није потврдио, између осталог јер генерални директор од почетка године није дошао на радно место.

“Сви нам кажу да питамо генералног директора Анђелка Мучибабића, али он није дошао на посао од почетка године. Заменик директора Драган Вучичевић не може да даје те информације, али њега нема на послу. Незванично, чули смо да ради од куће, обавља састанке и да потписује документа. Ми смо упутили пет дописа са текућим проблемима, али никакве одговоре не добијамо”, додају они.

Када је реч о платама оне још увек стижу редовно, али највећи страхови везани су за почетак рада нове аутобуске станице.

“Ми имамо породице и не знамо да ли ћемо наставити да радимо од 1. априла због целокупне ситуације. То су наши највећи страхови, а уколико буде настављен овакав третман, ми ћемо наставити протесте И додатно алармирати медије”, закључују из синдиката.

„До 1. априла сав саобраћај са старе аутобуске станице биће премештен на нову локацију“, рекао је недавно Весић за BBC на српском.