ХАЈКА НА СПЦ СЕ НАСТАВЉА: Забрањен улазак у Црну Гору острошком монаху Станку

0

Данас је на подгоричком аеродрому забрањен улаз у Црну Гору познатом монаху из Острога Станку Пешуту (који има свјетовно име Бошко) без икаквог образложења

Потврђено је писање портала ИН4С, да је у врху Управе полиције, донесена одлука да се забрани улазак у Црну Гору „више од 300“ свештеника, монаха и монахиња који су годинама и деценијама на служби у једној од четири епархије СПЦ у Црној Гори. Данас је забрањен улазак острошком монаху Станку. 

Док се стручни тим Владе Црне Горе припрема за разговор о спорном Закону истовремено члан тима Зоран Пажин иде по свијету и шири дезинформације, забрањује се традиционална литија за Дан Православља на Цетињу а кренуло се и са забраном уласка свештеним лицима који већ годинама живе у Црној Гори, објавио је публициста Јован Маркуш.

Наиме, данас је на подгоричком аеродрому забрањен улаз у Црну Гору познатом монаху из Острога Станку Пешуту (који има свјетовно име Бошко) без икаквог образложења.

Прије два дана, је након консултација у врху Управе полиције донесена одлука да се „више од 300“ свештеника, монаха и монахиња који су годинама и деценијама на служби у једној од четири епархије СПЦ у Црној Гори, а који наводно немају уредне радне дозволе и пријављена боравишта, „испрати“ ван земље, тврде поуздани извори ИН4С блиски полицијском руководству. Затражено је да им се не дозволи повратак ни под каквим условима.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!