Прочитај ми чланак

Гужва због Ђиласа! Весић се опет уградио, са Турцима смислио комбинацију да би…

0

Износ од 14,5 милиона евра, колико је ребалансом буџета Београда намењено за реконструкцију пијаце у Обреновцу и градњу подземне гараже је, према мишљењу председника Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа - "пренадувана прича".

Ђилас је на конференцији за новинаре поводом ребаланса буџета Београда и седнице Скупштине града посвећене томе подсетио да је некадашњи градоначелник Београда Ненад Богдановић „направио“ гаражу код Скупштине града за мање од пет милиона евра.

Он је рекао да ће буџет града за ову годину износити милијарду евра, „што је 50 одсто више од буџета 2012. године када је био само 655 милиона евра“, и да се новац из буџета троше на начин да свако мора да се запита „где су те паре“.

„Одборници Скупштине града данас ће гласати за једну ствар коју апсолутно можемо да назовемо пљачком Београда“, навео је Ђилас.

Он је одлуку да Београд уступи приватнику у оквиру јавно-приватног партнерства да сагради пумпу за гас у погону Градског саобраћајног предузећа (ГСП) на Карабурми назвао „пљачком Београђана“ јер се том одлуком „некоме даје чист профит на 15 година“ уместо да се тиме бави ГСП.

Такође, Ђилас је окупљене подсетио да градска скупштина намерева да купи аутобусе на гас од турске фирме, блиске Ердогану, иако многе земље у свету одустају од возила на гас јер превози загађују исто околину као и они који иду на бензин.

Ђилас је навео да су 2012. године инвестиције Града биле 190 милиона евра, а прошле године само 88 милиона.

„Ништа се у Београду не гради осим приватних зграда, Београда на води, нема мостова, нема домова здравља, нема помоћи пензионерима и трудницама, а бесплатне уџбенике добијају само ђаци првог и другог разреда“, истакао је он.

Ђилас је нагласио да је Град Београд прошле године потрошио 377 милиона евра за разне услуге, „да би запослили кадрове СНС-а, купили софтвере и анализе и друге бесмислице“, у односу на 2012. годину, када је потрошено 136 милиона.

„Има и добрих ствари, повећавају се социјална давања, биће дато 10 милиона евра за децу у основним школама. Не треба то критиковати, али логично је да је прво требало деца да добију уџбенике као основно средсво, а не да родитељи дају по 150 евра“, рекао је он.