Прочитај ми чланак

Грчић зове Вулина у помоћ – зашто?

0

В. д. директор ЕПС-а Милорад Грчић данас је лишио функције четири извршна директора ЕПС-а и овом приликом затражио помоћ од МУП-а и безбедносних служби да се открије шта је срушило овај, иначе "чврст" систем. Може се, међутим, поставити питање - зашто човек који има тајни прислушни центар ЕПС на Цераку тражи помоћ од Вулина?

Грчић је рекао да ће „због свих неразјашњених околности које су изазвале застој у систему, Електропривреда Србије затражити помоћ у даљој истрази од МУП-а и безбедносних служби, како не би дошло до евентуалних нових пропуста или намерних грешака у раду“. Али питање је зашто Грчић тражи помоћ од министра полиције поред свог тајног центра?

Наиме, како је недавно Милован Ђорђевић, смењени председник Синдиката Електропривреде Србије навео, Грчић је много пара потрошио на куповину прислушних уређаја, на хиљаде бубица и камера и тада позвао надлежне да испитају у које се сврхе то употребљава и зашто је купљен софтвер од око два милиона евра. Да и не спомињемо Грчићеву куповину намештаја за 33 милиона евра!

Запослени у ЕПС-у већ неко време тврде да ово јавно предузеће, које се бави електричном енергијом, у својим редовима има сектор унутрашње контроле, који се бави прислушкивањем, снимањем и уценом радника и неподобних. Зато и није најјасније зашто Грчић помоћ сада тражи од Вулина, осим ако то нема неке везе са прислушкивањем Вучића.

– Од када су радници ЕПС-а недавно обелоданили да је Грчић направио и опремио посебан центар за прислушкивање у ЕПС-у, а да је међу прислушкиванима био и отац Александра Вучића Анђелко пуне две године, било је питање дана када ће га Вучић отрести са ревера и сву кривицу за своје комбинације свалити само на Грчића – навела је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Биће да је Грчић баш у проблему када у помоћ мора да зове Вулина.