Прочитај ми чланак

Грчић и даље на челу ЕПС-а, запошљава СНС кадрове

0

Одлазећи директор ЕПС-а Милорад Грчић је у последњим данима прошле године, тачније 30. децембра, покушао да из предузећа привредно друштво Про Тент д. о. о. запосли око 100 радника у погон Тент Б, огранак термоелектране “Никола Тесла”, од којих је и запослена половина радника. Запослени су кадрови са “листе СНС”, односно они блиски владајућој странци, док је друга половина за сада остала без таквог ангажмана.

Милорад Грчић и даље је формално на месту в.д. директора ЕПС-а иако је све оперативне послове у овом тренутку преузео актуелни извршни директор за производњу енергије Мирослав Томашевић. Томашевић се и у медијима помиње као следећи директор ЕПС-а.

И поред свих обећања и уверавања надлежних, да ће рад у блоковима Б1 и Б2 у ТЕНТ-у бити нормализован, то се није десило и готово десет дана касније.

Блок Б1 у ком је 26. децембра избио пожар на горионику мазутног система, и даље није у погону иако је и из ЕПС-а, и из Министарства енергетике уверавано да ће квар бити отклоњен за два дана.

Блок Б2 у коме се 27. децембра десила хаварија изазвана оштећењем млинског кола, и даље ради капацитетом испод техничког минимума, иако су и тада одговорни обећавали да ће блок прорадити следећег дана.