Прочитај ми чланак

ГРАФИТИ У НОВОМ САДУ Чавез живи, борба се наставља, Косово је Србија

0

„Чавез заувек, Мадуро председник“, „Мадуро председник, идемо Венецуела“, „Чавез живи, борба се наставља, Косово је Србија“, „Отаџбина, социјализам или смрт“, написано је црвеном бојом у близини Скупштине града, код зграде Поште, у Стражиловској и на другим местима, јавио је новосадски Радио 021.

​Криза у Венецуели траје дуже време, а у већу нестабилност држава је запала након самопроглашења лидера опозиције Хуана Гваида за привременог председника ове јужноамеричке државе, који подршку добија из САД, Европе и неких земља Јужне Америке, подсећа Танјуг.

Мадуро о „сулудој идеји“ Трампа

Венецуелански председник Николас Мадуро осудио је као „сулуду идеју“ изјаву америчког председника Доналда Трампа о евентуалном слању војника у Венецуелу.

„Говорити о рату у 21. веку је сулудо. Чак и помисао да пошаљете своју војску у земљу која има људе да је заштите је сулуда, господине Трамп“, рекао је Мадуро у говору у венецуеланском Министарству спољних послова, објављено је на Твитер налогу министарства, преноси агенција Тас.

Трамп је у недељу изјавио да не искључује могућност употребе америчких оружаних снага у Венецуели.

Хуан Гваидо, лидер опозиције у Венецуели и председник парламента, 23. јануара се сам прогласио за привременог председника на митингу у главном граду Каракасу.

Мадуро је овај поступак назвао државним ударом који је организовао Вашингтон и поручио да прекида дипломатске односе са САД.

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш је са своје стране позвао на дијалог за решавање кризе, додаје Тас.

Лидер Венецуеле Николас Мадуро је у интервјуу за РТ изјавио да користи сва средства комуникације како би позвао међународну заједницу да „заустави безумље“ председника САД Доналда Трампа.

 

„Користим сва средства комуникације да позовем читав свет да заустави безумље Доналда Трампа. Венецуела се никад неће предати“, рекао је Мадуро. Он је нагласио да му није важно како ће га „историја памтити“.    

„Свеједно ми је како ће ме памтити историја: нећу бити издајник, слабић који је окренуо леђа свом историјском дугу пред својим народом“, указао је он.    

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!