Прочитај ми чланак

Градоначелник напао привредницу због објаве на Фејсбуку?!

0

На састанку са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем пет привредника изнело је своје проблеме, као и Селена Јовановић, представница сеоског туризма, чије излагање је, изгледа, изиритирало првог човека града, па се два пута створила непријатна ситуација.

Јовановићева је, као и привредници после ње, говорила о проблемима с путем и струјом села Бара испод планине Кукавица, где она и супруг у свом домаћинству имају развијен сеоски туризам.

– Највише имамо проблема са струјом и путем. 11. јануара ове године, када су у долини биле поплаве, код нас је такође била ванредна ситуација, јер се од велике количине леда дрвеће поломило. Нисмо имали струју девет дана. Нисмо имали никакву комуникацију са светом на минус 22 степена. Болесни људи нису могли до лекара. Сви и млади и стари су изашли и чистили су пут голим рукама. Када смо звали надлежне – нису дошли. Тек су дошли 12. дана и донели агрегате који тада нису били потребни. Струјни водови су и даље поломљени. Мало дуне ветар, ми немамо струју – причала је Селена Јовановић.

Selena Jovanović, privrednica iz Leskovca FOTO: Printscreen/Jugmedia ФОТО: Селена Јовановић (printscreen/Jugmedia)

Међутим, градоначелник ју је прекинуо уз образложење да постави питање јер има још један састанак. Питање је потом гласило: „Када ће почети улагања у ту путну инфраструктуру у планинским селима где млади људи хоће да остану и да живе и раде и када ће струјни водови бити поправљени?“.

– Иако вас први пут видим, ви сте дошли са супругом из Швајцарске, колико знам нисте рођена Лесковчанка. И хвала вам на томе што инвестирате у сеоски туризам. Ипак, надао сам се да ћете похвалити Сектор за привреду и пољопривреду пошто знам да су вам брзо издали дозволе да урадите све што је потребно за то што радите – рекао је Цветановић.

Додао је, иако Селена није то питала, да још три села на територији града Лесковца, Бара, Бабичко и Црковничка Ораовица немају улично осветљење, али да је дат налог да се тај посао заврши и да ће осветљење добити најдаље за шест месеци.

– Што се тиче пута, пратим све налоге и видим, драго ми је да носите маску пошто видим да јавно пропагирате антиковид системе и позивате људе да се не вакцинишу, а не знам како људи уопште долазе у Сунчев брег, јер као лекар добро знам шта је ковид, а шта није. Али, то је ваше право и нећу тиме да се бавим. А систем да ви одлучујете какав ће ту пут да буде, ситан камен, а не нешто друго, дозволите да вас упознам са системом. Систем се састоји у томе да се праве годишњи планови. У том програму нема одступања нимало. Ако није у плану и програму, сигурно неће бити реализације.

Додао је да и локална самоуправа жели да спречи даљу миграцију становништва и да је сигурно да ће се радити на путу према селу Баре „нешто у овој години, нешто наредне“.

– Али молим вас да ваше здравстене ставове не изјашњавате јавно јер после људе ми лечимо, а не ви – завршио је, а Селена Јовановић се вратила и села поред супруга.

При крају састанка, Цветановић се поново обратио Селени јер му је је вероватно неко послао поруку да је она, слушајући проблеме других привредника, избацила нови статус на Фејсбуку у коме је између осталог написала: „Одакле некоме право да спомиње мој вакцинални статус? Њихова одбрана за необављање своје дужности је напад на моју личност и моју породицу! Спремна сам на све! Не плашим се ни од кога и ни од чега! (Само сам имала мало трему кад сам говорила)“.

– Одакле мени право? Ја сам командант Кризног штаба, не нападам ваш интегритет и ваше породице. И дужан сам, где год постоји проблем, да укажем. Вама долазе гости, моје је да молим, да упозоравам на оспасност, ако ви на тај начин желите коминукацију с нама, мислим да је то поптпуно погрешно – казао је и завршио састанак.

Док је напуштао говорницу Селена је говорила да то није истина, док је њен супруг тражио да се и он обрати, али му није дозвољено.