Прочитај ми чланак

Грађанима Србије стижу СМС поруке од режима: Заокружи „ДА“

0

Грађанима Србије почеле су да стижу поруке са позивом да гласају за промену Устава на сутрашњем референдуму.

Поруке садржине „Подржимо промену Устава. Заокружи „ДА“. ЖИВЕЛА СРБИЈА!“ почеле су да пристижу на мобилне телефона грађана уписаних у бирачки списак, са непознатог броја телефона.

Редакција портала Нова.рс покушала је да контактира пошиљаоца, али је приликом првог позива веза била прекинута.

Само неколико секунди касније, непознати број је био недоступан.

Подсећамо, у Србији ће сутра бити одржан референдум за који режим тврди да се односи само на измену Устава у сфери правосуђа, иако тога уопште нема у питању.

Референдумско питање гласи: „Да ли сте за потврђивање акта о промени Устава Републике Србије?“.

Преамбула aктуелног Устава Србије гласи: „Покрајина Косово и Метохија је саставни део државе Србије“.

Вучићева министарка правде Маја Поповић се „куне“ у режимским медијима да се референдумско питање никако не односи на промену преамбуле и других делова Устава, већ само у сфери правосуђа (иако режим није хтео да дефинише то у референдумском питању уз три речи на крају: у сфери правосуђа). То исто тврди и Ивица Дачић.

Да ли да верујемо СНС-СПС екипи која је потписала Бриселски споразум чим је дошла на власт, након предизборне кампање у којој су категорички тврдили да ће да оборе исти чим дођу на власт?

Како јављају редакцији Србин.инфо, на појединим бирачки местима је режим већ окачио гласачке листиће са заокруженим ДА, што је потпуно противно закону једнако као и референдумско питање јер се коси са Уставом Србије. Више о овоме погледајте у видео прилогу доле: