Прочитај ми чланак

Грађани се „кувају“ у превозу, а Весић их обмањује

0

"Док се грађани "кувају" у аутобусима у којима не раде климе, Горан Весић наставља да обмањује Београђане са нетачним бројем возила које је купила напредњачка власт у односу на период 2008 - 2013. када је градоначелник био Драган Ђилас", навела је Мила Поповић, председница београдског одбора Странке слободе и правде, чију изјаву преносимо у целости.

„Истина је да је у мандату Драгана Ђиласа, за дупло мање времена, купљено 490 возила за градски превоз. Аутобуси који су купљени тада су били „Соларис“ и „Икарбус“, који су још увек у одличном стању. Купљено је и 30 трамваја и 83 тролејбуса, који имају рампу намењену особама са инвалидитетом и родитељима са малом децом.


Позивамо Горана Весића и његовог наследника Александра Шапића да одговоре грађанима на следећа питања:

1. Зашто сте купили 100 аутобуса на гас који стоје у гаражама јер чекају 2023. годину јер није завршена изградња гасне станице која је дата приватнику у више него сумњивом поступку?

2. Зашто сте уместо куповине европских куповали кинеске и турске аутобусе који више не раде него што раде?

3. Зашто већина шпанских трамваја не ради, а неколицина је претворена у „доноре“ резервних делова?

4. Зашто не помињете 264 аутобуса у која не може да се угради клима, јер су стари око 20 година и прешли су више од милион километара?

5. Зашто за девет година нисте купили ниједан тролејбус и трамвај?

Грађани су свој одговор већ дали. Њих 70.000 више је гласало против градске власти коју оличавају Горан Весић и Александар Шапић“, закључила је Мила Поповић, председница ГрО Странке слободе и правде Београд.