Прочитај ми чланак

ГОТОВО Зорана је отписана

0

Круг око Зоране Михајловић је толико стегнут да министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре више не може да дише - политички је потпуно готова. Како другачије тумачити поруку на насловној страни таблоида блиског власти Српског телеграфа, у ком се најављује "САСЛУШАЊЕ У ПОЛИЦИЈИ".

Министарка Михајловић је пре два дана остала без блиског сарадника Миодрага Поледице, државног секретара у њеном кабинету. Он је осумњичен за злоупотребу службеног положаја у вези са јавном набавком „Инфраструктуре железнице“, баш као и други њен сарадaник Мирољуб Јевтић ком су лисице стављене прошлог месеца због мита од „само 10.000 евра“, јер се сматра да је „муљажа“ вредна више милиона, а не хиљада евра.

Тужилац за организовани криминал наредио је истрагу против државног секретара Миодрага Поледице, директора „Инфраструктуре Железнице Србије“ Мирољуба Јевтића и још четири особе због сумње да су извршили злоупотребе у вези са тим јавним предузећем. Како је саопштено из тог тужилаштва, наредба је донета после саслушања осумњичених Поледице, Јевтића, као и Бранимира Алимпића, бизнисмена Зорана Станојевића, Мирка Међа и Предрага Ћурчића. За све њих тужилаштво је затражило притвор до 30 дана.

Дакле, Зорана је следећа. Српски телеграф, близак власти, најавио је њено саслушање у полицији, објавио прастару слику када министарка није изгледала овако свеже и модерно. Порука из СНС је више него очита.

На јучерашњој седници у парламенту, син лидера радикала Војислава Шешеља, Александар упитао је „када ће министарка бити ухапшена“. Одговор је дао поменути таблоид.

Прошле недеље је у договору Александра Вучића и његове бивше званичне партије Српске радикалне стране, пустио Вјерицу Радету и Милорада Мирчића да је извређају и понизе као никад раније. Радикали су је свакако називали, а најзатупљенији термин у тим прозивкама био је „лопужа“, да би јој као врх циркуса у Скупштини, Мирчић „поклонио“ розе женске гаће.

Насловне стране таблоида под шапом власти, дакле њених колега, биле су пуне „Зораниног луксуза“. Те маркиране торбе, те огрлице од око 14.000 евра, а пре тога оптужбе „прљавог директора“ Јевтића да је паре од мита давао министаркином мужу Владимиру Атанацковићу…

Додајмо и да је близак власти и „Курир“ раније објавио текст под насловом „МИНИСТАРКА ОПЕТ ШОКИРА ЛУКСУЗОМ: Зорана Михајловић носи огрлицу од 14.000 евра?!“, у ком се говори да Михајловићева преферира углавном скупе ствари, а да је за бисерну огрлицу чија је регуларна цена 46.000 евра, купила на снижењу за „само“ 14.000.

То је био први велики знак да је Зорани Михајловић „одзвонило“ и да ће она бити међу првима који ће напустити функцију у напредњачкој чистки за коју се буде одлучио Александар Вучић.

Трећа порука: Нико из редова њених колега из Владе или Српске напредне странке није стао у Зоранину одбрану, иако је то прво што се очекује када вам нападају колегу, нарочито ако се то ради на онакав начин како су то чинили радикали.