Прочитај ми чланак

ГОТОВИ СУ – Ле Монде: Вучићеве и Милове везе са криминалом! (FOTO)

0

Угледни француски дневни лист „Ле Монде“ објавио је данас текст под насловом „Организовани криминал у срцу државног система“. У тексту се говори о томе како су српске и црногорске криминалне групе учествовале у трговини дроге пореклом из Јужне Америке која се допремала до читаве Европе, а све у спрези са званичним властима.

Посебно се истиче бруталност њихових међусобних сукоба, који су почели 2014. године, а интензивирани 2016. након убиства Александра Станковића (Салета Мутавог), како се наводи.

У тексту се посебно наглашава улога браће српског и црногорског председника, Андреја Вучића у Београду и Аца Ђукановића у Подгорици.

Цитиран је и европски дипломата који каже да су се „у име геополитике, затварале очи пред инкриминишућим активностима Србије и Црне Горе“. Наводи се да да су српске и црногорске власти фаворизовале „кавачки клан“, чији су чланови „одржавали блиске везе са хулиганима повезаним са Вучићем“.

Наводи се и да је група „Јаничари“, касније преименована у „Принципе“, константно јачала од доласка Вучића на власт, као и да су били ангажовани током церемоније његове инаугурације Вучића, а да је председников син Данило редовно виђан у друштву ових хулигана.

У тексту који објављен на неколико страна се и објашњава се да је везу државе и ове хулиганске групе одржавала Дијана Хркаловић, коју је како пише „Ле Монде“, Вучић поставио на место државног секретара МУП-а.