Прочитај ми чланак

Господин Ђилас у бот мисији: Узалудно причати о споразуму за КиМ, то је готово

0

Господин Драган Ђилас, како му тепају режимски медији, добио је специјални ботовски задатак од Александра Вучића - ширење дефетизма и спиновање како је већ све готово и да нема сврхе борити се против немачко-француског споразума, "јер је он неминовност".

Док истовремено закукава што нисмо Русији увели санкције, Ђилас је данас у стилу „нисам за Вучића, али..“ изјавио следеће:

– Да ли је тај план добар за Србију? НИЈЕ.

– Да ли је могло другачије? ЈЕСТЕ.

– Да ли је такав план прихваћен? ЈЕСТЕ.

– Да ли је он сад неминовност? ЈЕСТЕ.

–  Да ли је сад узалудно о томе причати? ЈЕСТЕ.

Изјашњавати се о нечему што је неминовност нема превише смисла.

Нема никакве сврхе изјашњавати се о нечему што се већ догодило и што је неминовно.

Исто тако сматрамо да је време де почнемо да сагледавамо реалност. А реалност је да Албанци не желе да буду део уставног поретка Србије и да се то може променити само ратом. Сви који говоре да су за то, али нису за рат, већ да се то оствари мирним путем, лажу свој народ, јер и они јако добро знају да је то немогуће. А рат је нешто што никада више не сме да нам се деси. На страну то што би то био рат са НАТО-ом који не можемо добити. Рат више никада нигде и ни са ким не сме бити политика Србије.

У самом плану има и делова који су болни за све нас, али који су реалност и не можемо гурати главу у песак не желећи то да видимо. Косово има територију коју контролише и на коју улазимо само ако нам косовска полиција то дозволи. Ми већ признајемо нека од докумената које издају косовски органи, попут личних карата. Наши производи не могу на територију КиМ без одобрења косовске царине. Зато је бесмислено даље трошити енергију на расправу око тога да ли ћемо прихватати само нека или сва косовска документа.

Одбацивање споразума који није добар за Србију – није добро за Србију. Одбацивање већ прихваћеног споразума би Србију водило у изолацију, у пад животног стандарда, немогућност неопходних задуживања и самим тим кашњења и смањења плата и пензија, престанак инвестиција, добијања средстава из предприступних фондова.

Зато ћемо све своје ресурсе искористити да се за такву Србију, Србију у Европској унији, изборимо без обзира на цену коју ћемо за то платити“, рекао је између осталог председник Странке слободе и правде Драган Ђилас.