Прочитај ми чланак

Гориво у К. Митровици отишло на 217 динара: Да ли ово очекује и остатак Србије

0

Иако је у Србији на снази Уредба коју је донела радна група, о замрзавању цена нафте и нафтних деривата, и неће се мењати до 13. марта, на Косову и Метохији је ситуација потпуно другачија.

Од 5. марта на бензинским пумпама на Северној Митровици, цене су веће за око тридесет динара.

Цена литра дизела као и бензина је 217 динара, док је литар дизела са адитивима 225 динара.

На пумпама на Јужној Митровици, цена је незнатно нижа, и износи 1,7 евра по литру.

На бензинским станицама кажу да ће бити редукован увоз деривата из Македоније и да је то основни разлог повећања цене, која ће, како се спекулише у јавности, током идуће недеље достићи и 2 евра за литар.

Раније данас, на ригорознију контролу тржишта нафте на Косову и Метохији, упозорила је министарка трговине и индустрије Розета Хајдари, коментаришући нагли раст цена нафте на Косову и Метохији и жалбе Удружења за нафту на одлуку Владе којом се утврђује профитна маржа до 6 одсто за нафташе.

Хајдари је на конференцији за новинаре после седнице Владе рекла да су замерке нафтних радника да нема нафте у залихама, али то према њеним речима не стоји. Она је рекла да у земљи нема блокаде снабдевања нафтом и да не сматра фер продавати нафту по новој цени која је пре извесног времена увезена по знатно нижој цени, пренели су приштински медији.