Прочитај ми чланак

„Goodbye BiH, welcome RS-exit“

0

"Goodbye BiH, welcome RS-exit", изјавио је данас српски члан Председништва БиХ Милорад Додик на почетку обраћања на посебној седници Народне скупштине РС.

Он је нагласио да је парламент Републике Српске кључно место свих одлука и да само она може да говори у име народа.

„Ми не смемо оклевати да донесемо одлуке важне за нашу будућност. Овај пут смо озбиљни и нећемо прихватити неко друго кретање“, рекао је Додик.

Он је истакао да Република Српска и српски народ немају шансу у БиХ, јер се посматрају као категорија коју Сарајево и Бошњаци не прихватају и коју мрзе и желе да униште, те да су бошњачки политичари уверени да је дошао тренутак за коначни обрачун са српским народом, преноси РТРС.

Додао је да је њихово уверење да ће странци спасити БиХ – наивно, те да Српска нема ниједну другу солуцију него да се води својим интересима.

Додик је рекао и да је данашња посебна седница сазвана јер је српски народ преварен.

„Покушавају нас направити мање вредним, рачунајући да само они знају шта је за нас добро. Све о Уставном суду је већ речено. Овај пут је тај суд отишао даље и себи дао за право да доноси одлуке и пребацује имовину на БиХ, а то јој не припада“, навео је Додик.

Како је оценио, многи са Запада мисле да Српска није способна и спремна да брине сама о себи.

Додик је захвалио лидерима свих политичких партија на преданом раду и спремности да превазиђу нетрпељивпости у одбрани интереса Српске.

„За 60 дана се видимо, вјерујем да ћемо бити у ономе што сам на почетку рекао“, рекао је Додик.

„Ако то може без мобилизације, плача мајки и деце, ја сам за“

Посланик Партије демократског прогреса и бивши министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да је ПДП спремна да стану у сваку заштиту Републике Српске, заједно са осталима који то желе

.„Спремни смо да не дамо на Републику Српску. Али, осим храбрости потребно је и знање, памет. Гоодбyе БиХ? Уреду. Ако то може без мобилизације, плача мајки и деце, ја сам за“, казао је Црнадак.