Прочитај ми чланак

ГЛЕДА ВАС У ОЧИ И ЛАЖЕ Вучић: Ушао сам на званични улаз у РТС

0

И поред тога што су студенти са камерама дежурали на сва три званична улаза у РТС од 19 часова до 21, Александар Вучић је вечерас без блама изјавио да је ушао на званични улаз.

Председник Србије Александар Вучић казао је вечерас да је у уторак вече у Радио-телевизију Србије (РТС) ушао на исти улаз као и прошли пут када је гостовао на РТС-у пре неколико месеци и да не постоји никакав подземни пролаз у зграду РТС-а.

„На онај који су они били ишарали, на тај исти улаз сам ушао, као и прошли пут пре неколико месеци“, рекао је Вучић у Женеви за телевизију Пинк и додао да је ушао на исти улаз у РТС.

Вучић је казао да је „све океј“ да студенти чекају председника Србије да му поставе питање и упитао шта студирају функционери Странке слободе и правде Борко Стефановић и Марко Бастаћ, као и лидер Двери Бошко Обрадовић.

„Шта студира онај наркоман Бранко Миљуш“, упитао је Вучић о функционеру Странке слободе и правде који је био испред РТС-а то вече и упитао шта студирају „батинаши са Карабурме“.

Он је упитао опозицију да ли ће „изигравати лажне жртве или ће почети да бију као што је рекао Синиша Ковачевић“ и додао да у Србији „нико не може да бије“.

„Јер ми вас толеришемо и чувамо као мало воде на длану“, поручио је Вучић.

Додао је да опозиција „зна где јој је место“ и оценио да истраживања јавног мњења могу да промаше од 0,5 до 0,7 одсто.

„Браво мајстори“, рекао је Вучић о скидању транспарента са његовом сликом на ауто-путу на Коридору 10.

Вучић је најавио да ће око 25. децембра почети рушење Инфективне клинике у Београду и најавио изградњу нове.

„То је најружнија зграда у Србији“, рекао је Вучић-

Говорећи о најави лидер Самоопредељења и највероватнијег будућег премијера Косова Аљбина Куртија да ће увести мере реципроцитета Вучић је поручио да „само нека Курти тера свој посао“.

Вучић је изјавио вечерас да грађани „не треба да се секирају“ поводом навода о могућим санкцијама Америке због куповине руског наоружања јер како је рекао, власти Србије воде одговорну политику.

Он је у Женеви, где учествује на састанку Стратешког дијалога о Западном Балкану у огранизацији Светског економског форума, рекао да разуме зашто неки у Србији шире такве приче „не би ли унели дозу несигурности и страха“.

„Све је то помало чудно али људи не треба да се секирају. Када САД доносе одлуку о тим санкцијама, а не доносе их лако, уводе их некој компанији или појединцу а не народу. Нису то санкције које би погодиле вас“, казао је Вучић за телевизију Пинк.

Он је изразио уверење да ће власти Србије „као и до сада“, успети да реше све евентуалне несугласице са америчким партнерима.

Директор Радне групе 231 Бироа за међународну безбедност и контролу наоружања Стејт департмента Томас Зарзецки састаће се сутра у Београду са званичницима српске владе „ради консултација у вези са Законом о супротстављању америчким супарницима кроз санкције (ЦААТСА) који је усвојио амерички Конгрес“.

Како је речено агенцији Бета у америчкој амбасади, Зарзецки је на тој дужности већ обишао шездесетак држава а у кратку унапред планирану посету Србији, долази у духу билатералне сарадње.

„Амерички Конгрес је донео поменути акт (ЦААТСА) као одговор на руску агресију у Украјини, њену анексију Крима, кибернетичке упаде и нападе, мешање у изборни процес 2016. године и друге малигне активности Русије а смисао санкција које тај закон предвиђа у одељку 231 јесте да Русија плати цену за овакве активности“, навели су у амбасади.

На мети тих санкција, како је речено, нису друге државе, нити се оне уводе са намером да подривају војне способности америчких партнера већ су усмерене против Русије.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић најавио је за данашњу Политику да ће Томас ;Зарзецки, имати разговоре у Министарству спољних послова, као и министарствима одбране и финансија.

Дачић је рекао да Србија није прекршила санкције које су САД увеле на куповину оружја из Русије, те да нема разлога за увођење санкција.

По писању Политике, САД су се за Србију заинтересовале након вежбе војски Србије и Русије  „Словенски штити“ крајем октобра, на којој су приказани ракетни системи „С-400“ и „панцир С“.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!