Прочитај ми чланак

ГЛАВНИ ОДБОР ПОКС : Косово и Метохија нису на продају!

0

Покрет обнове Краљевине Србије одржао је седницу Главног одбора у Београду, на којој је овај најважнији орган странке одлучио о правцу деловања ПОКС у наредном периоду.

Главни одбор ПОКС је оценио да је неприхватљиво прихватање тзв. немачко-француског споразума од стране било ког државног званичника или институције без претходне широке јавне расправе у
нашем друштву, о којем би реч дале релевантне институције, Српска православна црква, Српска академија наука и уметности и на крају Скупштина Србије.


Главни одбор изражава чуђење како је то преко ноћи овај споразум постао прихватљив за српску страну, када је месецима пре тога означаван као врло штетан по државни интерес.

ПОКС позива државне званичнике да на сваки састанак који се тиче тзв. статуса јужне српске покрајине буду позвани и представници Русије и Кине који су усвојили резолуцију 1244 СБ УН у којој јасно стоји да је Косово и Метохија саставни део Србије и самим тим гарантују за њену примену.
Потврђен је став странке да би увођење санкција Русији, нашем савезнику у одбрани суверенитета Србије, било у дубокој супротности са нашим националним интересима.