Прочитај ми чланак

НАПЕТО ПОСЛЕ ИЗБОРА Интервентне јединице у Будви, полиција патролира Подгорицом

0

Велики број полицијских возила са укљученим ротацијама патролира главним градом Црне Горе, док се у Будви комби са припадницима интервентне јединице паркирао испред зграде општине, јављају црногорски медији.

Како јављају „Вијести“, у локалу надомак Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици полиција легитимише госте, док су се око 20 сати испред зграде општине Будва паркирала два полицијска комбија са припадницима интервентне јединице.

Тај портал даље наводи да се у комплексу административног центра Будве налазе канцеларије готово свих политичких партија, као и да се симпатизери Демократа већ се скупљају.

У свим градовима Црне Горе, нешто после 18 сати припадници полиције су, како јављају извори Нова.рс, кренули у обилазак угоститељских објеката и саветовали власнике да затворе локале, како би гости отишли својим кућама и како би се улице што пре испразниле.

“Речено нам је да ће кафићи радити најкасније до 20 сати јер се сви плаше немира. Полиција је саветовала власнике свих локала у граду да затворе и испразне кафиће” каже за Нова.рс Ј. Т. из Пљеваља.

Током дана представници власти у Црној Гори, али и сви из опозиционих странака, па и из Митрополије црногорско-приморске, апеловали су на грађане да вечерас остану у својим домовима, да не излазе на улице, и да без обзира на крајњи резултат избора, победу својих кандидата прославе у кућама, а не на улицама, како не би дошло до сукоба и немира.

Међутим, полиција је свакако у приправности у случају да дође до било каквих проблема и нарушавања безбедности.

“Полиција је на сваком пункту. Чула сам да ће око 20 сати блокирати све градове” каже Т. Ч. из Будве.

Дуж читавог приморја, сведоче мештани, распоређени су кордони полиције.

“Возио сам од Будве до Тивта поподне и дуж целог пута распоређена су возила МУП-а. Као да су сви полицајци из Црне Горе овде” прича П. Ђ. из Тивта.

Нешто пре 20 сати кафићи су испражњени, а улице су остале пусте. Грађани су послушали апел политичара из власти и опозиције, да резултате избора сачекају у својим домовима.