Прочитај ми чланак

ГЕНЕРАЛШТАБ: Почео АНТИНАТО протест, немачки професор дошао да се извини Србима!

0

Поводом 20. година од почетка НАТО агресије на Југославију, патриотске организације организују АНТИНАТО протест испред Генералштаба од 17 часова. Ексклузивни гост је немачки професор геополитике др Рајнер Ротфус, који је истакао да је дошао у Београд да би се лично извинио Србима у име своје земље за бомбе и патње народа током НАТО агресије. Због протеста је улица Кнеза Милоша затворена за саобраћај.

На протесту испред Генералштаба, након говора, у плану је и шетња учесника до Храма светог Саве и руске амбасаде, а сви заинтересовани могу да потпишу петицију са захтевом да се НАТО канцеларија исели из Србије.

Иначе, проф. др. Рајнер Ротфус је кандидат највеће опозиционе партије у Немачкој АФД  за Европски парламент. У Немачкој је познат као мировни активиста и залаже се за то да се америчке војне базе затворе у његовој земљи.

Такође, др Ротфус је данас преподне обишао спомен бисту мале Милице Ракић на Ташмајдану и положио цвеће у знак сећања на сву страдалу децу током бомбардовања, а у Београд донео и велику заставу (на њој су сједињене заставе Немачке и Русије), на којој су потписи бројних Немаца и Руса који се залажу за исто што и професор – зближавање односа њихове две земље кроз формирање заједничке Евроазијске уније.

Професор је изразио жељу да се сретне и разговара са српским војним ветеранима, како би из прве руке чуо како је заиста изгледала НАТО агресија на суверену земљу Југославију.

др Рајнер Ротфус је Дејану Петру Златановићу дао есклузивни интервју за Србин.инфо, који ћемо објавићемо сутра на нашем порталу, као и на јутјуб каналима „Центар“ и „Србин.инфо“.