Прочитај ми чланак

Где је новац предвиђен за уређење атарских путева?

0

У немогућности да чекају помоћ од Градске Управе, Секретаријата за комуналну делатност, енергетику и саобраћај и Секретаријата за пољопривреду и заштиту животне средине грађани Горњег Таванкута су у суботу 03. 05. 2022. самоиницијативно отпочели поправку атарских путева који су били на неким деловима непроходни и са трактором. Због тога Градски одбор Странке слободе и правде Суботица захтева објашњење од градске власти зашто грађани Горњег Таванкута морају сами да поправљају атарске путеве и то о свом трошку.

Да би могли да дођу до својих парцела и обаве предстојеће пролећне радове земљорадницима су неопходни проходни атарски путеви. У разговору са самоорганизованим мештанима-волонтерима, сазнали смо да су све трошкове поправке ових атарских путева сносили сами они, почевши од радне снаге, преко машина и горива, а при том свима је позната колико је висока цена горива данас. До краја дана земљорадници Горњег Таванкута потрошили су укупно 1500 литара горива.

„Званично је у буџету града за развој пољопривреде предвиђено 77.240.000,00 динара, док је за одржавање и управљање саобраћајном инфраструктуром издвојено 471.968.000,00 динара. Стога од градске власти захтевамо хитан одговор на веома просто питање: Да ли су мештани Горњег Таванкута заслужили непроходне атарске путеве имајући у виду претходно наведене суме новца који су управо грађани Суботице, па и Горњег Таванкута између осталог, обезбедили кроз своје пореске обавезе?!

Уколико не знате како или од чега да помогнете земљорадницима суботичког атара, ево предлажемо да од 45.000.000,00 динара које сте издвојили за изградњу електронског видео надзора над грађанима Суботице, део тих средстава преусмерите за поправку атарских путева.

Фото: ССП

 

Странка слободе и правде има спреман програм за обнову и опоравак пољопривреде у нашој земљи која је нажалост константним оваквим понашањем напредњачке власти на свим нивоима потпуно девастирана и уништена у последњих десет година.

То говоре бројке, то говори статистика и на крају крајева то најбоље знају управо оштећени и ојађени пољопривредници и земљорадници које ова власт више не може да вара дајући им празна обећања током сваке предизборне кампање, а затим им смањи субвенције за више од три пута, астрономски подигне цене репроматеријала, подсетимо да је практично ар земље јефтинији од џака урее што није забележено у историји ове земље, и на крају цинично тврди да су они пре њих криви за све. Та мантра вам 3. априла господо напредњаци неће проћи јер је грађанима доста ваших лажи и вашег „златног доба“, подсећа ГрО ССП Суботица.