Прочитај ми чланак

Гажење по социјалистима: Брнабић се пита има ли разлике између Микетића и …

0

Председница Владе Србије Ана Брнабић казала је данас да је председник државе Александар Вучић "крив опозицији што је био предмет увредљиве песме" званичника Социјалистичке партије Србије (СПС) у Блацу на једном локалном скупу.

Брнабић, која је и функционер Српске напредне странке, је на телевизији Прва говорећи о снимку на којем се чује како донедавни члан СПС из Блаца пева увредљиву песму на рачун председника Србије, рекла да је то „део бизарности опозиционе кампање“, наводећи да је „жртва човек који је певао песму, а крив је опет Вучић“.

„Када су (председнику ССП Драгану) Ђиласу певали ‘Ђиласе лопове’, он је изашао, плакао и говорио да прете његовој деци, и због тога су устали сви из тајкунских медија“, а када се пева песма „Вучићу п…“ онда је то „песма, ви сте уметник, па онда и жртва“, рекла је Брнабић.

То ме подсећа ме доста на претходни инцидент са (Ђорђем) Микетићем, он је искључен из кампање, а није искључен са листе, где је 29. и биће у (београдском) парламенту, а можда ако победимо биће и вршилац функције у законодавној или извршној власти. Овај делује да још није ни искључен из странке, навела је Брнабић.

Заграђанин и (Игор) Брауновић, то вам је тако то је политика, разумем да смо ми сами против свих, рекла је Брнабић и продужила излагање наводећи да ће ако победи листа СНС Србија не сме да стане просечна плата бити 1400 евра, пензија 600 евра, минималац 650 евра.

Претходно је опширно говорила о случају Микетића, наводећи да је недостојно понашање народног посланика на приватном снимку који је објављен, посебно истичући да се у кадру види и дрога, и истичући да пристојна и нормална Србија не сме да конзумира дрогу.

Брнабић је поменула и да Бранко Ружић, функционер СПС, не жели експлицитно да осуди понашање Микетића, након што је новинарка прочитала део Ружићевог интервјуа.

Дејан Димитријевић из Блаца је искључен из СПС због снимка који се може видети на друштвеним мрежама а на њему се вређа председник Србије. Снимак је са једне прославе, за коју организатор каже да је била приватна, мада се стекао утисак у јавности да је са предизборног скупа социјалиста.