Прочитај ми чланак

ГАШИЋЕВА саветница у БИА нова министарка правде

0

Доскорашња саветница директора Безбедносно информативне агенције (БИА) Братислава Гашића Маја Поповић преузеће ресор Министарства правде, сазнаје Блиц.


Маја Поповић, једно је од нових имена и једна од укупно 11 жена у новој влади Ане Брнабић, а на том месту замениће министарку правде Нелу Кубуровић. Остали министри би коначно требало да буду познати након сутрашње седнице Председништва СНС, али се већ спекулише о многим именима од којих су нека потврђена, пише Блиц.

Током службе у БИА, Поповићева је радила у Управи за међународну сарадњу, Управи за људске ресурсе, системско правне, имовинске и стамбене послове, да би потом била и шеф кабинета директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) Александра Ђорђевића.

Подсетимо, последњих дана трају преговори у вези са избором нове владе, а нека од имена већ су позната. Како је наш портал сазнао, нова министарка трговине биће Татјана Матић, доскорашња државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, а на овој функцији ће наследити Расима Љајића.

Доскорашња министарка саобраћаја Зорана Михајловић постаће нова-стара министарка енергетике. Она ће на том месту наследити Александра Антића, који ће постати нови-стари министар саобраћаја.

Нова је дошла до сазнања и да ће Ратко Дмитровић, бивши главни уредник Вечерњих новости и новинар РТС, постати министар за бригу о породици, деци и демографији. То је иначе новоформирано министарство, које је планирано да припадне коалицији СПАС, Александра Шапића.

Доскорашња висока функционерка Демократске странке Гордана Чомић будућа је министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог, потврдили су извори Нова.рс. Она је претходно виђена за министра за европске интеграције, али је средином недеље дефинитивно одлучено да се Чомић додели ресор људских и мањинских права.

Како пише Блиц, актуелни министар здравља Златибор Лончар и даље ће остати на тој функцији, док још увек нема одлуке да ли ће министар Вања Удовичић и даље водити ресор спорта.