Прочитај ми чланак

Гашић у МУП довео кадар из БИА: Ево ко су најближи сарадници СНС министра полиције

0

Доласком Братислава Гашића на место министра полиције изазвало је и одређене потресе у МУП Србије. Актуелни министар, донедавно директор Безбедносно-информативне агенције (БИА), повукао је са собом и најближе сараднике, а портал Нова.рс открива ко је све из БИА упућен на рад у МУП.

Одласком Александра Вулина у БИА, а доласком Гашића у МУП, догодиле су се бројне промене у обе службе безбедности. Прве кораке учинио је Гашић, који је све своје блиске сараднике из БИА довео у полицију.

Према сазнањима Нова.рс, на позицију помоћника директора постављен је Бранислав Павловић, који је недавно био начелник Управе за технику БИА. Милисав Пајић постављен је за, такође, помоћника директора полиције, а својевремено је обављао функцију начелника регионалног центра БИА за Београд.

Нови начелник Сектора унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова је бивши члан Скупштине Фудбалског клуба Партизан Горан Цолић. Цолић је у БИА био начелник пете контраобавештајне управе.

Сима Чулић, такође из Безбедносно-информативне агенције, сада је саветник за медије министра полиције.

Бруно Ђуран упућен је са места специјалног саветника директора БИА на место специјалног саветника министра полиције. Ђуран је наводно близак породици председника Александра Вучића, а иза себе има подужу каријеру. Радио је својевремено у Министарству одбране, у БИА је био у сектору логистике.

Такође, на позиције помоћника министра унутрашњих послова дошло је још неколико службеника из БИА – Драгана Трајковић, помоћник за људске ресурсе и Бориша Рољић, помоћник министра за материјално-финансијске послове.

Са друге стране, и Вулин је повукао одређене људе из МУП са собом. Тако је Томислав Радовановић, некадашњи начелник Службе за специјалне истражне методе, упућен у БИА. Он ће тамо обављати функцију помоћника директора БИА за послове технике.

Подсетимо, Гашић и Вулин су се ротирали на функцијама које обављају. Гашић је обављао функцију директора БИА и постављен је за министра полиције. Са друге стране, Вулин је био министар МУП, а сада је постављен за директора БИА.