Прочитај ми чланак

Гајић: Вучић је потписивањем Бриселског споразума починио велеиздају…

0

Посланик Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да је циљ спровођења „француско-немачког“ споразума верификација независности „Косова“ уз учешће Србије и да би губитак Косова и Метохије био „почетак пута ка нестајању Срба у сваком погледу“.

„Председник Србије Александар Вучић је починио велеиздају потписивањем Бриселског споразума и потпуно делегитимизовао власт Србије на северу Косова и Метохије. Он 11 година ради против националних интереса Србије“, рекао је Гајић у интревјуу за канал „Славија инфо“.

Гајић је додао да је тврдња да ће Србија бити примљена у ЕУ ако своју јужну покрајину Косово и Метохију призна као независну државу „последица мешавине незнања и људске покварености“, јер је очигледно да нема ни говора о пријему у ЕУ у догледном периоду.

„Ко се залаже за увођење санкција Русији, тај и за ’француско-немачки’ споразум, јер не може Србија да тргује гласом Русије у Савету безбедности УН. Ако би Србија увела санкције Русији, то би била тешка увреда за Русију и она би настојала да Србију ’научи памети’, и питање је како би се понашала ако би на дневни ред дошло питање чланства ’Косова’ у УН“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да Народна странка „није кандидат за новог слугу странаца и не говори да ће боље спроводити њихове налоге од Вучића“.

„Наш циљ као странке грађанског десног центра је да Србија води самосталну политику у складу са националним интересима“, рекао је Гајић.

Посланик Народне странке је оценио да избори неће бити ускоро расписани и да ће највероватније бити одржани следеће године, а да би опозиција требало да буде спремна за изборе.

Гајић, који као адвокат заступа уредника листа „Таблоид“ Милована Бркића, рекао је да је против Бркића у току „стаљинистички процес“.

„Њему се на терет ставља кривично дело угрожавање уставног поретка, а то дело се у социјалистичкој Југославији звало непријатељска делатност. Мислим да за то кривично дело дуго у Србији нико није одговарао, а Бркићу је стављено на терет због једне оштре изјаве. Ако би Бркић командовао тенковском бригадом, па и да се држава позабави с њим, али да сруши уставни поредак речима, оштрим и можда политички некоректним – то чак није ни прекршај“, закључио је Гајић