Прочитај ми чланак

Гајић: Вучић измислио аферу прислушкивање, у току је увод у пропаст његовог режима

0

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас, поводом афере „прислушкивање“, да је „једна група“ око председника Србије Александар Вучића била под „опсервацијом полиције“ због послова којима се баве, и да се власт „упетљала као пиле у кучине и не може из тога да изађе“.

„Сада присуствујемо увертири пропасти Вучићевог режима и грађани би требало да буду оптимисти. У не тако далеком времену бићемо на путу да постанемо нормална држава. Србија је сада практично једнопартијска држава и штету режиму могу да нанесу само унутрашњи потреси. Дошло је до сукоба унутар клана и ми смо сведоци тог сукоба“, рекао је Гајић телевизији Н1.

Гајић је истакао да је Вучић измислио аферу „прислушкивање Вучића“ и оценио да председник Србије „лаже толико да лаж може руком да се ухвати, а да од његових пренемагања и јефтине глуме човеку може да позли“.

„Вучић није био објекат прислушкивања, него је више од 1.500 пута упао у мере којима су прислушкивани други, толико је контактирао са људима који су на законитим мерама на основу судске одлуке“, рекао је Гајић.

„Проблем је што су под обрадом била лица која су блиска Вучићу. Акција са Вељком Беливуком је пресечена и остаје питање који је био мотив да та баш сада буде покренута та акција. Мислим да су породични проблеми Вучића основни мотив“, рекао је Гајић.

Гајић је оценио да „режим помера мету“ нападима на бившег потпредседника Партизана Владимира Вулетића, јер је он рекао да је генерални секретар Владе Србије Новак Недић довео „спорне навијаче“ на стадион, а тада је председник владе био Александар Вучић.

„Вулетић није члан никаквог клана и не би требало наседати на причу о њему“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да је у Србији „државна власт извор сваког криминала“.

„Случајеви ’Крушик’, ’Јовањица’, ’прислушкивање’ и ’навијачи’ су сви један предмет, јер их повезују актери са врха државне власти, и то би и био један предмет да је тужилаштво слободно. Сада су, међутим, поступци осакаћени тако што су контролисани и никада нећемо видети ширу слику“, навео је Гајић. .

Гајић је додао да је „Јовањица“ заустављена на самом почетку да „предмет не би отишао у смеру у којем би требало да иде“.

„Да је ишло како треба, садашњи првооптужени Предраг Колувија не би био ни међу првих пет оптужених. Александар Вулин је сада министар полиције, а виђали смо га у радничком оделу на ’Јовањици’. Он је тиме контаминиран, а сада даје налоге полицији у том случају. Неће се „Јовањица’ завршити за време ове власти, то је сигурно“, рекао је Гајић.

Гајић, који је адвокат узбуњивача из „Крушика“ Александра Обрадовића, рекао је да је Управа криминалистичке полиције ушла у ту фабрику и да је одузела документацију у вези са трговином оружјем којом су се бавиле фирме Слободана Тешића, као и документацију о фирми ГИМ у којој је „улогу имао“ отац министра одбране Небојше Стефановића.