Прочитај ми чланак

Гајић објаснио: Овако ће бити оборен сваки ИЗДАЈНИЧКИ АКТ! Вучић нема легитимитет!

0

Адвокат Владимир Гајић, потпредседник Народне странке и народни посланик у Скупштини Србије, објаснио је како могу да се оборе противуставне одлуке Александра Вучића, које нису ни у складу са Међународним правом.

„Европска унија треба да зна да Вучић нема легитимитет и мандат да се одрекне дела територије Србије. Кад тад демократска Србија ће поништити сва његова признања, одговорне извести пред Суд, а посредницима забранити заувек улазак у Србију. То Вам гарантујемо својом чашћу!“, написао је Владимир Гајић на свом Твитер налогу.

Он је додао и да Србија не мора да се придржава међународног јавног права, ако га не поштује ни тзв. међународно заједница.

„Тако ће бити оборен сваки издајнички акт. Када се тзв међународна заједница не придржава међународног јавног права, нећемо се ни ми придржавати. Вучићеви акти биће анулирани вољом народа“.

Преузео Дејанов случај и послао поруку режиму

„Преузимам од сутра одбрану @dejan_srbininfo који одговара по старом бољшевичком вербалном деликту за који се наивно веровало да је превазиђен пре више од 30 година. Угрозио уставни поредак речима, отет на улици и стављен у ланце .. “ наше Лауре”.. мук и громогласна тишина“, написао је Владимир Гајић на Твитеру.

Ову порука и подршку Златановићу је до сада видело око 40.000 корисника Твитера и добила је велики број „лајкова“ и коментара подршке.

Подсећамо Дејан Златановић, као новинар и тежак инвалид од рођења, ухапшен је 15. фебруара противзаконито и брутално (киднапован на сред улице без представљања полиције, оборен на земљу, дављен иако није пружао отпор и рекао је одмах да је инвалид, повређен је након хапшења).

Од 15. фебруара се налази у притвору, а 16. марта му је притвор продужен на још 30 дана. Режимски тужиоци и судије га терете да је једном реченицом „Ко потпише, њега убише“ (без навођења имена) коју је изговорио на Сретењском протесту где се бранио Устав Србије – покушао да сруши Александра Вучића и уставни поредак Србије?!?

Златановићу се и у притвору крше основна људска права, ускраћују му права као инвалиду и терапију након што су му приликом хапшења повредили ногу, не дозвољавају посете представника удружења новинара чији је члан, не дозвољавају чешће посете породице нити родитељима да му донесу храну, а ускраћују му посну храну током Васкршњег поста…