Прочитај ми чланак

Гафови сусрета Меркелове и Раме; заглављена брава, песница и мокасине ВИДЕО

0

Тирана -- Немачка канцеларка Ангела Меркел допутовала је данас из Београда у Тирану где се састала са албанским премијером Едијем Рамом.

Друштвене мреже су се усијале, али не због званичног дела састанка, већ због низа гафова који су се догодили пре почетка разговора тет-а-тет у Палати бригада испред које је приређен свечани дочек.

Најпре се мерцедесу којим је Меркелова стигла на састанак са Рамом заблокирала брава или је возач заборавио да откључа врата, па је телохранитеј ухваћен како цима кваку и мучи се да их отвори.

Одмах потом уследило је непријатно поздрављање Раме и Меркел.

Наиме, због пандемије коронавируса, Ангела Меркел се поздравља песницом, а видно узбуђени Рама одушевљено јој је пружио руку. После неколико тренутака непријатне тишине, успели су да се „испесниче“.


Нови гаф уследио је приликом интонирања химне. Меркел је због свог здравственог стања преседела интонирање химне, али су корисници друштвених мрежа били збуњени зашто је и Рама засео.

На све то, Рама се нашао на удару „модне полиције“.

Замерено му је што није обуо класичне, кожне ципеле него је „краљицу Европе“ дочекао у мокасинама које су многи упоредили са патофнама. А било је оних којима није легла ни његова кравата.