Прочитај ми чланак

Функционер СНС слао фотографије полног органа сарадници

0

По сведочењу Горана Ракочевића, које преносе Кикиндске, његова ћерка А. Е. (24), доживела је сексуално узнемиравање од др Милована Блажића (72), познатог кикиндског лекара, одборника Српске напредне странке и донедавног председника Скупштине града.

Овај случај заокупира кикиндску јавност последњих дана, откако су на друштвеним мрежама објављене скарадне фотографије које је Блажић средином марта послао у Вибер порукама својој сарадници у приватној ординацији „Blažić Diabet-cor“.

Printscreen TV Kikinda

А. Р. је од 2019. године радила као медицинска сестра у Блажићевој приватној пракси, а како је испричао њен отац Кикиндским, последњих месеци је приметила наметљиво понашање свог послодавца. Све је кулминирало 18. марта када је са броја телефона др Блажића добила више фотографија мушког полног органа.

„Ћерка је дошла кући потресена и уплашена, јер јој је пред крај радног времена стигла прва порука са Блажићевог броја. До увече је стигло још неколико сличних слика и не само да нема сумње да је послато са његовог броја, већ се препознаје и његова гардероба и намештеј из ординације“ прича Ракочевић за Кикиндске.

Он је сутрадан отишао до сина др Блажића, такође лекара, који у истом простору држи своју гинеколошку ординацију, и пожалио му се и саопштио да се његова ћерка више неће враћати на посао. Млађи Блажић га је замолио да не подносе кривичну пријаву и да се све реше договором. У наредним данима обојица су слали СМС поруке, објашњавајући да је све последица погрешног управљања мобилним апаратом и да су спремни да се мимо суда договоре.

Како објашњава Ракочевић, његова ћерка нипошто није желела да се враћа на посао у Блажићевој ординацији, али се двоумила да ли да пријављује случај, што из страха јер је Блажић утицајан у граду, што због нелагоде којој ће бити изложена ако све изађе у јавност.

Ангажовали су адвоката, који је контактирао Блажиће и договор о надокнади је постигнут, међутим прошле недеље Ракочевић и његова ћерка позвани су у кикиндску полицију да се изјасне поводом пријаве коју је против њих поднео Милован Блажић, оптужујући их за изнуду.

„Док смо ми били у шоку и незнању, Блажићи су измислили да смо их уцењивали и све се окренуло наглавачке. Након што смо изашли из полиције и моја старија ћерка и ја отишли смо до Станислава Блажића да се расправимо, јер такво подметање нисмо очекивали. Тада нам је он поручио да им не можемо ништа, да су они моћни и да нам је боље да се повучемо“, тврди Ракочевић.

Након тога старија ћерка поставља слике на Фејсбуку и објављује да су дело Милована Блажића, што је изазвало огромну пажњу Кикинђана и то је тема која преовлађује последњих дана у граду.

Како сазнају Кикиндске, полиција је кренула у истрагу, одузети су мобилни апарати девојке и Блажића и послати на вештачење. Међутим, дан након овог случаја Блажићев мобилни телефон је био на „чишћењу“ и у њему више нема трагова о непримереној коресподенцији са медицинским особљем.

У Основном јавном тужилаштву у Кикинди нису могли да дају информације редакцији Кикиндских новина, јер је предмет у раду и још увек нема кривичне пријаве. Они су навели да се чекају извештаји полиције, а у Полицијској станици Кикинда за сада нема гласа и нико није вољан да било шта износи у јавност.

По речима Горана Ракочевића, Милован Блажић је утицајни функционер Српске напредне странке и лако је могуће да цео случај буде заташкан и да је зато преломио да се обрати редакцији Кикиндских.

„Ја сам члан СНС-а, то не кријем, мада нисам активан, и зато сам недавно прво послао слике на имејл странке и текст у којем им појашњавам какве гадости наш функционер и одборник шаље женама, а затим сам и отишао до седишта Градског одбора, али осим прекора секретарице ништа друго нисам добио. Нико ме од водећих људи није до данас назвао, а чуо сам да су упознати са случајем“, каже Ракочевић и додаје да ће његова ћерка и званично тужилаштво поднети кривичну пријаву због сексуалног угрожавања.

Милован Блажић није био доступан за питања Кикиндских, а из преписке са А. Р, у је имао увид и наш портал, правдао се техничком грешком и незнањем у руковању мобилним телефоном.

Његов син, др Станислав Блажић, кратко је поручио да нема коментар на наводе Ракочевића, јер, како каже, „све су то лажи и неистине“.

Милован Блажић је интерниста и цео радни век провео је у Здравственом центру у Кикинди и обављао начелничке и директорске функције.

Након одласка у пензију отворио је приватну ординацију. Био је високи функционер Савеза комуниста крајем осамдесетих, а потом и Социјалистичке партије Србије, чији је био посланик у првом вишестраначком сазиву Скупштине Србије. Након сукоба у партији, придружује се рођеном брату Браниславу у Српској радикалној странци и крајем деведесетих заслужује и од те партије посланички мандат. После пада црвено-црне коалиције напушта радикале, а поново се политички активира 2004. у Покрету Богољуба Карића.

Пошто је својио мандат који је био неопходан за већину радикалима предвођених његовим братом Браниславом, Милован се враћа у СРС, а одатле са скоро целим одбором прикључује се 2008. новој Српској напредној странци. Након избора 2016. године изабран је за председника Скупштине града и био у сталном радном односу у Градској управи, али је морао да одступи две године касније, након што је утврђено да је у сукобу интереса, јер је истовремено и власник приватне ординације. Након последњих локалних избора поново је изабран за одборника са листе „Александар Вучић – за нашу децу“.