Прочитај ми чланак

ФРАНЦУСКА СОБАРИЦА Вучић: Нисам имао појма за митинге; Брат нема везе с Јовањицом

0

Председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је данас да "није имао појма" о идеји присталица СНС да му организују скупове подршке у више градова Србије и замолио их да то више не чине.

„Бескрајно сам им захвалан. Нису ме питали и обавестили о томе, али то је показало да имају емоцију и да су забринути за будућност. Нема потребе да то организују, не могу они мени ништа“, рекао је Вучић након отварања радова на изградњи аутопута измедју Шапца и Руме.

Вучић је своје симпатизере позвао да остану у својим топлим домовима и да наставе да раде свој посао а да ће победа доћи на изборима.

Према његовој оцени, нико не може да победи нечији рад.

Вучић је као доказ своје енергије и активности испричао анегдоту у којој га је један бугарски пријатељ, видевши колико он има дневно активности, упитао: „Братко, ракета ли си?“

Он је додао да се смеје када види политичке противнике који тврде да се против њих свакодневно води кампања.

„Која, бре, хајка? Људи, па нисам ја вама стављао мету на чело, него ви мени. Али то су перверзне инверзије, на то можете само да се насмејете и ништа више“, рекао је он.

„Мој брат се није чуо са власником Јовањице, ударају на моју породицу“

Председник Србије изјавио је и да његов брат Андреј Вучић нема везе са власником имања Јовањица, код Старе Пазове, где је надјена велика количина марухуане, али да његови противници знају само да мрзе, а немаму никакве чињенице за своје оптужбе.

„Он нема везе са човеком из Јовањице. Где се и кад са њим чуо, зна ли неко, не зна јер се то није догодило“, рекао је Вучић поводом тврдни из опозиције да се власник тог имања по хапшењу чуо са његовим братом.

Вучић је рекао да његови противници знају да га боли кад нападају његову породицу и проглашавају их мафијашима.

„Шта је смисао ‘афере Крушик’? Лагали су да смо извозили мине у Украјину, па су говорили да Путин неће да ме прими, а поклонио је пушку, вероватно што не цени Србију“,рекао је Вучић.

Наводећи да његови поротивници говоре како ће проћи као Александар Обреновић или Александар Карадјордјевић, он је рекао да свакако не могу да „сруше изградјене аутопутеве“.

„Кад су отишли оставили су дугове и пусте фабрике, а сад градимо фабрике у свим градовима“, рекао је Вучић.

Поводом односа са Приштином, поновио је да би желео да се настави дијалог, али није превелики оптимиста.

„Знају пут, нек укину таксе“, навео је Вучић.