Прочитај ми чланак

ФОТЕЉАШИ: Омладина СПС-а вратила у Скупштину фотељу украдену 5. октобра

0

Социјалистичка омладина Србије је данас, на 19. годишњицу од 5. октобра, вратила фотељу која је тада украдена, а припада Народној скупштини Србије.

Испред скупштине Србије сачекао их је потпредседник парламента и шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић, који је заједно са Социјалистичком омладином Србије на челу са њеним председником Угљешом Марковићем вратио фотељу запосленима, који су потврдили њену аутетничност на основу инвентарног броја.

Скупштинска фотеља се 19 година налазила у Чачку, где ју је пронашао председник Градског одбора СПС Чачак, Немања Трнавац, саопштено је из СПС.

Милићевић је рекао новинарима да је за СПС добро што се догодио 5. октобар, јер су на тај начин модернизовали партију, очистили редове од оних којима је било стало само до фотеље, а остали су људи који су, како је рекао, верни левичарским идејама.

Марковић је истакао да данас, 19 година касније, иза њих стоје и деца родитеља који су 5. октобра били на другој страни.

„Ми смо једина партија која може да се поноси својом доследношћу и похвали са три генерације у породици, који су чланови СПС-а. Тако да је за младе социјалисте бити део СПС-а питање кућног васпитања и односа према држави и њеним институцијама и зато смо данас овим симболичним гестом то и показали“, рекао Марковић.

Трнавац је рекао да је енергија која је у народу постојала 5. октобра злоупотребљена од стране лидера тадашњег ДОС-а, којима су после тога само биле битне функције и фотеље.